Cum trage PSD de timp în cazul lui Dan Şova: "Lipsea o semnătură". A unui senator botoşănean!

Cum trage PSD de timp în cazul lui Dan Şova: "Lipsea o semnătură". A unui senator botoşănean!

 DAN SOVA  Adevarul.ro

Procurorii DNA au cerut senatorilor, săptămâna trecută, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari.

Raportul senatorilor jurişti asupra cererii DNA de arestare a lui Dan Şova a fost retrimis la Comisia juridică din Senat, după ce social-democrata Doina Federovici a refuzat să semneze documentul, scrie Adevărul.

Conform sursei citate, Federovici a refuzat să semneze raportul comisiei din care face parte, pe motiv că în document nu s-ar fi regăsit toate declaraţiile pe care Dan Şova le-a făcut, la audierile în faţa forului. Drept urmare, decizia Senatului în cazul cererii DNA de arestare a lui Şova a fost amânată pentru miercuri, când în plen se va vota şi cererea similară referitoare la fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov.

Potrivit procedurii, urmează ca PSD să ceară Biroului Permanent al Senatului retrimiterea raportului către Comisia juridică, pentru ca acesta să fie completat. Ulterior, raportul va fi înaintat plenului Senatului. 

Procurorii DNA au cerut senatorilor, săptămâna trecută, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a-şi ascunde urmele şi că, lăsat în libertate, ar periclita în continuare ancheta.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut senatorilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a ascunde urmele posibilelor infracţiuni comise.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...

Botoșani: Copilaş de nici 2 ani, opărit cu oala de mâncare. Inima micuţului s-a oprit aproape 20 de minute! (Video)

astăzi, 10:19

Un copil de doar un an şi jumătate din Botoşani luptă să trăiască după ce s-a opărit cu mâncare, relatează Observator. Băiatul se afla cu mama lui în momentul în care a...