Cum ti se pot fura banii de pe card

Politia din Brasov a prezentat, marti, presei o inregistrare video in care este surprins in flagrant un falsificator de carduri, in timp ce "opera" un bancomat BCR.

Imaginile de inceput il prezinta pe un tanar care monta pe bancomat o camera de luat vederi pentru citirea PIN-ului si cu o "pisica" destinata clonarii cardurilor, potrivit Gandul.

Ulterior, hotul a fost filmat in timp ce incerca sa-si recupereze aparatura, moment in care a si fost culcat la pamant si imobilizat de politisti.

Skimming-ul, modul prin care se pot afla informatii despre un card si codul PIN, exista de ani de zile, dar majoritatea operatiunilor desfasurate in aceast fel nu se intalneau la o scara foarte larga.

Echipamentul de skimming era destul de rudimentar pana de curand un dispozitiv care se atasa cu banda adeziva sau spuma cititoarelor de carduri din bancomate si camere de dimensiuni foarte mici care sa capteze momentul introducerii codului PIN.

Astfel, noile echipamente, mai performante si mai greu de detectat, includ dipozitive minuscule, care incap in cititorul de carduri, camere minuscule sau obiecte care imita aproape perfect cititorul de carduri sau tastatura bancomatului, asezate peste cele ale bancilor.

Tehnologia Bluetooth permite falsului cititor de carduri si tastaturii sa comunice. Totodata, descarcarea datelor furate se face mai rapid si mai usor.

Astfel, utilizatorii nu-si pot da seama daca bacomatul a fost sau nu aranjat. O practica obisnuita a infractorilor este sa instaleze dispozitivele sambata dimineata si sa le extraga duminica seara. Datele furate sunt trasmite in alte tari in cateva ore.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...