Cum te poti apara de bolile de ficat

Afectiunile ficatului sunt extrem de periculoase pentru sanatatea intregului corp. Ele sunt greu de descoperit, fiind cauzate de anumiti factori pe care ii putem evita.

In legatura cu bolile de ficat exista multe mituri, spune doctorul Manny Alvarez, de la universitatea americana Rutgers, conform Fox News, citat de ziare.com. El spune ca nu numai cei care fac abuz de alcool si care consuma droguri sunt predispusi la asemenea afectiuni, ci si copiii persoanelor care au boala ficatului gras, aceasta fiind cauzata de excesul de calorii si zahar.

Ce masuri putem lua

Atunci cand mergem sa facem teste de sange trebuie sa fim foarte atenti ca asistentele sa foloseasca ace sterile de unica folosinta. Un mijloc de contaminare cu hepatita C il reprezinta acele folosite la mai multi pacienti.

In plus, numarul de cazuri de cancer hepatic este in crestere, aceasta fiind o alta amenintare cu care oamenii se confrunta. Cancerul la ficat este cauzat de obezitate si de hepatita virala.

Cea mai buna masura pentru a te apara de bolile de ficat este sa le preintampini prin efectuarea unor teste de detectare a hepatitei C, si prin adoptarea unei diete sanatoase.

In plus, practicarea sportului si evitarea combinarii medicamentelor de diverse tipuri te pot tine, de asemenea, la distanta de aceste boli.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...