Cum se scriu meniurile in restaurante

Te-ai intrebat la ce anume se gandesc bucatarii atunci cand isi concep meniurile? Daca le pasa de sanatatea ta sau daca pur si simplu vor ca mancarea lor sa arate bine, fara sa conteze ce contine?

Unilever Food Solutions a desfasurat un studiu pe un esantion de bucatari din intreaga lume, pentru a surprinde atitudinile acestora fata de mancarea sanatoasa. Statisticile globale arata in felul urmator:

- Pentru 82% dintre bucatari, sanatatea e un factor important in conceperea meniurilor
- Intrebati care sunt responsabilitatile lor cheie, bucatarii au numit in primul rand oferirea de mancare gustoasa, apoi calitate pentru bani, preparate satioase si rezolvarea problemei obezitatii.
- 99% dintre bucatari declara ca meniurile lor includ cel putin cateva optiuni sanatoase, iar cei mai multi dintre bucatari le asigura pentru oaspetii lor deoarece cred ca sanatatea este un aspect important pentru clienti
- 33% dintre bucatari spun ca in meniuri sunt atat de putine feluri de mancare sanatoase pentru ca interesul clientilor este foarte slab in acest sens, insa 66% dintre clienti declara ca ei cauta in meniuri optiunile sanatoase
- Numai 42% dintre bucatarii care au participat la studiu au fost pregatiti formal sa gateasca feluri de mancare sanatoase (cei mai multi dintre ei fiind in Polonia si Rusia)

Cand vine vorba de oferirea de optiuni sanatoase, bucatarii ar trebui sa inteleaga mai bine nevoile si perceptiile oaspetilor lor: ei subestimeaza interesul clientilor pentru mancarea sanatoasa din meniuri - numai jumatatate dintre clienti sunt multumiti de oferta de preparate echilibrate din restaurante. Pentru cei nemultumiti, bucatarii nu trebuie sa conceapa retete complet noi, ci pot schimba modul in care sunt prezentate felurile de mancare sanatoase in meniuri si pot aduce mici schimbari mancarurilor mai putin echilibrate.

Cele mai frecvente greseli se fac insa in ceea ce priveste marimea portiilor sau a combinarii claselor de alimente, declara Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

sursa: foodstory

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deputatul Marius Budăi a explicat la DC News cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

astăzi, 20:10

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșt...

Locuință dintr-o localitate din Botoșani, cuprinsă de flăcări: Proprietarul a suferit arsuri!

astăzi, 19:30

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o casă din localitatea Draxini. Bunurile aflate într-o încăpere au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale ...

Cosmin Andrei: „Am atins pragul de 10.000 de botoșăneni care au răspuns la consultarea publică privind evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi!”

astăzi, 18:40

„Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au răspuns consultării privind evacuarea chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric. În urma susținerii pe care am primit-o de la dumneavoa...