Cum se scriu meniurile in restaurante

Te-ai intrebat la ce anume se gandesc bucatarii atunci cand isi concep meniurile? Daca le pasa de sanatatea ta sau daca pur si simplu vor ca mancarea lor sa arate bine, fara sa conteze ce contine?

Unilever Food Solutions a desfasurat un studiu pe un esantion de bucatari din intreaga lume, pentru a surprinde atitudinile acestora fata de mancarea sanatoasa. Statisticile globale arata in felul urmator:

- Pentru 82% dintre bucatari, sanatatea e un factor important in conceperea meniurilor
- Intrebati care sunt responsabilitatile lor cheie, bucatarii au numit in primul rand oferirea de mancare gustoasa, apoi calitate pentru bani, preparate satioase si rezolvarea problemei obezitatii.
- 99% dintre bucatari declara ca meniurile lor includ cel putin cateva optiuni sanatoase, iar cei mai multi dintre bucatari le asigura pentru oaspetii lor deoarece cred ca sanatatea este un aspect important pentru clienti
- 33% dintre bucatari spun ca in meniuri sunt atat de putine feluri de mancare sanatoase pentru ca interesul clientilor este foarte slab in acest sens, insa 66% dintre clienti declara ca ei cauta in meniuri optiunile sanatoase
- Numai 42% dintre bucatarii care au participat la studiu au fost pregatiti formal sa gateasca feluri de mancare sanatoase (cei mai multi dintre ei fiind in Polonia si Rusia)

Cand vine vorba de oferirea de optiuni sanatoase, bucatarii ar trebui sa inteleaga mai bine nevoile si perceptiile oaspetilor lor: ei subestimeaza interesul clientilor pentru mancarea sanatoasa din meniuri - numai jumatatate dintre clienti sunt multumiti de oferta de preparate echilibrate din restaurante. Pentru cei nemultumiti, bucatarii nu trebuie sa conceapa retete complet noi, ci pot schimba modul in care sunt prezentate felurile de mancare sanatoase in meniuri si pot aduce mici schimbari mancarurilor mai putin echilibrate.

Cele mai frecvente greseli se fac insa in ceea ce priveste marimea portiilor sau a combinarii claselor de alimente, declara Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

sursa: foodstory

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tarif pentru horoscop la spitalul din Suceava: 100 de lei va costa atestarea orei nașterii în vederea generării astrogramei!

astăzi, 15:21

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința din 23 decembrie 2025 noile niveluri de taxe și tarife aplicabile în cursul anului 2026. În acest cadru a fost iniți...

Verginel Gireadă rămâne sub control judiciar de Crăciun!

astăzi, 15:05

Dumitru Verginel Gireadă, fostul primar al comunei Mihai Eminescu, rămâne sub măsura controlului judiciar de sărbători. El este anchetat într-un dosar de luare de mită în fo...

Bugetarii nu vor avea punte între Revelion și Bobotează, pe 5 ianuarie

astăzi, 14:37

În cadrul unui interviu oferit recent, premierul Ilie Bolojan a anunțat că anul acesta nu se va face punte în ziua de 5 ianuarie între liberele de la stat de Revelion și cele...