Cum se scriu meniurile in restaurante

Te-ai intrebat la ce anume se gandesc bucatarii atunci cand isi concep meniurile? Daca le pasa de sanatatea ta sau daca pur si simplu vor ca mancarea lor sa arate bine, fara sa conteze ce contine?

Unilever Food Solutions a desfasurat un studiu pe un esantion de bucatari din intreaga lume, pentru a surprinde atitudinile acestora fata de mancarea sanatoasa. Statisticile globale arata in felul urmator:

- Pentru 82% dintre bucatari, sanatatea e un factor important in conceperea meniurilor
- Intrebati care sunt responsabilitatile lor cheie, bucatarii au numit in primul rand oferirea de mancare gustoasa, apoi calitate pentru bani, preparate satioase si rezolvarea problemei obezitatii.
- 99% dintre bucatari declara ca meniurile lor includ cel putin cateva optiuni sanatoase, iar cei mai multi dintre bucatari le asigura pentru oaspetii lor deoarece cred ca sanatatea este un aspect important pentru clienti
- 33% dintre bucatari spun ca in meniuri sunt atat de putine feluri de mancare sanatoase pentru ca interesul clientilor este foarte slab in acest sens, insa 66% dintre clienti declara ca ei cauta in meniuri optiunile sanatoase
- Numai 42% dintre bucatarii care au participat la studiu au fost pregatiti formal sa gateasca feluri de mancare sanatoase (cei mai multi dintre ei fiind in Polonia si Rusia)

Cand vine vorba de oferirea de optiuni sanatoase, bucatarii ar trebui sa inteleaga mai bine nevoile si perceptiile oaspetilor lor: ei subestimeaza interesul clientilor pentru mancarea sanatoasa din meniuri - numai jumatatate dintre clienti sunt multumiti de oferta de preparate echilibrate din restaurante. Pentru cei nemultumiti, bucatarii nu trebuie sa conceapa retete complet noi, ci pot schimba modul in care sunt prezentate felurile de mancare sanatoase in meniuri si pot aduce mici schimbari mancarurilor mai putin echilibrate.

Cele mai frecvente greseli se fac insa in ceea ce priveste marimea portiilor sau a combinarii claselor de alimente, declara Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

sursa: foodstory

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plaja NATURALĂ din Botoșani care atrage mii de turiști. Are nisip fin, iar prețurile sunt mai mici decât la malul mării!

astăzi, 14:44

O plajă naturală, cu nisip fin, s-a format pe Prut, la barajul de la Stânca Costești, în județul Botoșani. Locul, numit de localnici și turiști „Marea Moldovei”, atrage ...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia. Hidrologii au prelungit Codul Galben!

astăzi, 14:15

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au prelungit Codul galben, până mâin...

Botoșani: O tânără de 17 ani și fiica ei de 4 luni au dispărut de acasă. Poliția cere ajutorul populației!

astăzi, 13:12

La data de 27.07.2025, ora 09.00, numita Pupaza Maria-Larisa, din oraș Darabani, județul Botosani, de 17 ani, a plecat voluntar de la locuința de domiciliu, împreună cu fata sa, Padurariu So...