Cum se plăteşte diurna angajaţilor

Companiile din România preferă să plătească deplasările angajaţilor cu banii jos. Cel puţin asta o arată un studiu realizat de cei de la Mercury Research, care scoate la iveală, de fapt, că nici companiile nu s-au aliniat prea mult la tehnologie. Datele arată că 85% dintre companii le dau angajaţilor care pleacă în deplasare banii în mână, în timp ce 31% mizează pe banii angajatului, decontarea fiind făcută după întoarcerea acestuia din deplasare. Dintre angajaţii care trebuie să plece în deplasări, cei mai mulţi călătoresc în localităţi din ţară şi pleacă în fiecare săptămână, relateaza Digi24.

Fiecare angajat care se deplasează în ţară în interes de serviciu primeşte de la patron o anumită sumă cu care îşi poate deconta cheltuielile de transport, cazare şi masă.

Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research, 97% dintre angajaţii care sunt trimişi în deplasare în interes de serviciu nu pleacă din ţară, iar două treimi dintre aceştia călătoresc săptămânal.

În privinţa deplasărilor în afara ţării, 68% dintre angajaţi sunt trimişi de către patronii lor să rezolve probleme de serviciu altundeva decât în România.

Interesant este că opt din zece companii aleg să le dea angajaţilor banii pentru deplasare în mână, iar 75% dintre companii dau doar avansul pentru deplasare, tot în numerar. Plata deplasării prin card nu este însă atât de comună în companii, căci numai jumătate aleg să folosească această modalitate.

Dar sunt şi firme care nu dau angajaţilor banii înainte de a pleca în deplasare. O treime dintre companii mizează pe banii angajaţilor. Aceştia pleacă în deplasare, iar în funcţie de facturile cu care se întorc, compania le decontează cheltuielile.

Nici când vine vorba despre tehnologie, companiile nu sunt receptive, căci 80% dintre acestea aprobă deconturile prin formulare printate, fără să existe un sistem automat care să facă asta.

Când vine vorba despre gestionarea cheltuielilor de călătorie, 27% dintre companii declară că merg pe încrederea angajaţilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Noaptea Muzeelor” 2025 – Intrare liberă în mai multe muzee botoșănene!

astăzi, 11:20

Conform tradiției ultimilor ani, Muzeul Județean Botoșani va lua parte și în 2025 la „Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural de anvergură națională care mobilizează numeroase ...

Tragedie în justiție. O cunoscută judecătoare, fostă campioană mondială pentru România, s-ar fi sinucis

astăzi, 10:30

Judecătoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor, fostă campioană la atletism, s-ar fi sinucis, decesul fiind descoperit la finalul săptămânii trecute. Conform Luju.ro, judecătoarea...

Atenție, se oprește apa în mai multe zone ale județului. Nova Apaserv anunță lucrări de reabilitare și modernizare!

astăzi, 10:30

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează că, în data de 14 mai 2025, în intervalul orar 08:00-16:00, Administrația Națională Apele Române-Exploatarea Complexă Stânca C...