Cum se fura alegerile la Botosani

Cum se fura alegerile la Botosani

 FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani  

Stenograma Delegatiei Permanente a PNL Botosani din 21 iunie 2009 arata cum a fost cumparat votul in teritoriu si ce metode au fost aplicate! 
 
Inregistrarea discutiilor Delegatiei Permanente din data de 21 iunie 2009 a conducerii organizatiei judetene Botosani a Partidului National Liberal dezvaluie metodele prin care liberalii au ajuns la guvernare.

Primari liberali din Botosani au vorbit despre turismul electoral pe care l-au practicat pentru a ridica scorul partidului, iar deputatul Florin Turcanu, presedinte al liberalilor botosaneni, a recunoscut faptul ca spera ca PSD sa iasa din toamna de la guvernare si sa faca majoritatea impreuna la Botosani.

Florin Turcanu a vorbit si despre existenta, la europarlamentare in sectiile de votare a primarilor si viceprimarilor liberali, lucru ilegal. In cadrul aceleiasi sedinte s-au facut acuzatii la adresa pedelistilor care ar fi cumparat voturile in Botosani.

Liderul liberalilor botosaneni a punctat si faptul ca toti viceprimarii si consilierii actuali trebuie sa semneze angajamente pentru alegerile prezidentiale care sa prevada explicit demisia anticipata din partid in cazul unui esec.

"Pana seara am carat oameni"

Primar Aurel Ungureanu, Varful Campului: "De data asta am chef si imi pot permite sa stau de vorba cu dumneavoastra si vreau sa vorbesc pentru ca am 46,2%. Mana sus cine mai are cat am eu. Alta intrebare. Va rog sa treceti in procesul verbal cu cat am crescut eu sau PNL, 400 si ceva de voturi. Ce ati facut oameni buni in ziua votului? Mana sus. Spune-ti ce ati facut in ziua votului? Ati mers numai dumneavoastra. 2,6% ce inseamna? Doi oameni si ceva si un copil de 18 ani. Nu ma-ntrerupeti. 433 de oameni in plus. Efort, patima si iar patima. La Varful Campului, Catalin Flutur a vrut sa fie pe primul loc pentru ca e nascut acolo, se trage din Varful Campului. Am o comuna foarte grea. PSD pe toata Valea Siretului este puternic. Cozmanca din Talpa putin mai incolo de Varful, la Candesti. Am o misiune grea. I-am spus dumnealui, nu i-am promis ca pot sa fac ceva, dar am facut. De ce? Am vrut sa fac o surpriza frumoasa. De ce? Il iubesc, il simpatizez pe Crin Antonescu. Vreau prin Crin si prin tot ceea ce fac eu si judetul Botosani sa facem ceva, sa saltam. Altfel, nu sunt sanse. Daca nu este patima nu este nimic. M-am trezit la sapte fara ceva. Zic, acum plec la vot. O iau pe mama de 86 de ani, nevasta-mea ca doar era certata cu mine ca nu vine la vot. Am convins-o. Si asa mai departe. Dupa care vin. Am inceput. Pana seara am carat oameni. Am primit telefon de la Catalin Flutur. Domnul Ungureanu, cari masiv. Da, car pentru ca fac activitate obsteasca. Iau de la PSD incarc si pentru dumneavoastra. Da aduc niste oameni acolo. Pe baza absenteismului noi puteam sa ii facem o panta foarte lina lui Crin Antonescu sa ia 46%, 80-90%. Exagerez acum. Si altfel il vedea lumea".

Speranta lui Turcanu

Florin Turcanu: "Lista a fost facuta asa cum a fost facuta. Consilierii judeteni au fost desemnati cum au fost desemnati si acum va rog sa analizati foarte bine cine pleaca si cine urmeaza. (...) Eu sper sa reusim sa iasa PSD in septembrie la guvernare sa facem majoritatea pe Consiliul Judetean. (...) Suntem un numar restrans care am dat bani in campanie si dam in continuare".

"Stiti cum am luat rezultate"

Florin Turcanu: "Aici avem o mare problema. Ati vazut pedelistii isi specializeaza oamenii. Pesedistii au de 15 ani oameni care merg in sectiile de votare. Noi am pus in judet, majoritatea s-au pus consilieri locali, viceprimari in sectiile de votare, copiii lor sau nevestele lor. Ne-am lacomit la un milion jumatate, doua. Pai daca luam consilieri locali...si eu am incercat sa iau decizii de astea, sa inlocuiesc consilierii locali mi-am pus in cap partidul. Imi suna telefonul, domnule imi faci mie regula. Pai, daca consilierul local sta in sectia de votare atunci cine mai merge la vot? (...) Pentru ca ma intorc iar si repet pentru ca stiti foarte bine cum am luat noi rezultatele alea cand stiti florile, autocarele si stiti dumneavoastra multe altele. Acum nu mai avem posibi­litatea asta. Acum avem nevoie de oameni buni fara nici un leu cheltuiala cum e (.....) care a luat 28%".
Sursa: Ziua

VEZI AICI INREGISTRARILE AUDIO

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
723

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
180

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...