Cum se face painea rustica

Ingrediente:

hrisca - 6 cani
seminte de chia - 1 cana
faina integrala orez rosu - 2 cani
nuca braziliana - 1 cana
morcov ras - 2 cani
faina de migdale - 1/2 cana
cartof dulce ras - 1/2 cana
seminte de in - 1/4 cana
faina din seminte de in - 1/2 cana
sare de Himalaya - dupa gust
ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri

Mod de preparare:

Hrisca si nuca braziliana se hidrateaza 8 ore. Semintele de chia se hidrateaza 2 ore. Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat cat mai uscat, usor de format. (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de grade C.

Paine rustica recomandata de rawveganjoy.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent scos din apă de pompieri, salvat în ultima clipă de echipajele medicale! (Foto)

Sunday, 13 July 2025

Pompierii au fost solicitați, duminică seară, să intervină pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 17 de ani, care a intrat în apele râului Volovăț, în lo...

Bolojan: ”Avem decontări fictive în spitale. Avem cheltuieli cu medicamentele scăpate de sub control!”

Sunday, 13 July 2025

"Avem decontări fictive sau umflate în spitale, în multe cazuri. Avem cheltuieli cu medicamentele scăpate de sub control, care se extind de la an la an. Și Casele de sănătate, Mi...

Este nevoie urgent de sânge pentru o pacientă internată la Mavromati!

Sunday, 13 July 2025

O persoană aflată în stare gravă are nevoie de ajutor, botoșănenii care pot dona sânge fiind așteptați la Centrul de Transfuzii din municipiul reședință de județ. Apelul a fo...