Cum se face painea rustica

Ingrediente:

hrisca - 6 cani
seminte de chia - 1 cana
faina integrala orez rosu - 2 cani
nuca braziliana - 1 cana
morcov ras - 2 cani
faina de migdale - 1/2 cana
cartof dulce ras - 1/2 cana
seminte de in - 1/4 cana
faina din seminte de in - 1/2 cana
sare de Himalaya - dupa gust
ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri

Mod de preparare:

Hrisca si nuca braziliana se hidrateaza 8 ore. Semintele de chia se hidrateaza 2 ore. Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat cat mai uscat, usor de format. (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de grade C.

Paine rustica recomandata de rawveganjoy.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ai șosea nouă? Bloc reabilitat? Statul te taxează cu 70% mai mult. Bolojan explică „nota de plată!”

astăzi, 20:27

Premierul Ilie Bolojan a explicat motivul pentru care impozitele pe locuințe vor crește cu până la 70%, subliniind că, în contextul investițiilor masive în infrastructură ...

Apelul unui tânăr din Botoșani care vrea să își salveze mama. Rodica are nevoie de sânge!

astăzi, 19:30

Un tânăr din Botoșani face un apel disperat ca să își salveze mama. Bogdan caută donatori de sânge, grupa 01 RH Negativ, pentru cea care i-a dat viață. ”Cineva cu gru...

Moment important pentru infrastructura de Sănătate: A fost inaugurată Secția de Cardiologie a Spitalului Municipal din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 18:30

Secția de Cardiologie a Spitalului Municipal Dorohoi, a fost inaugurată joi, 21 august 2025, în prezența managerului Dr. Valerian Andrieș, a Directorului Economic Adriana Roman și a multor ...