Cum se face painea rustica

Ingrediente:

hrisca - 6 cani
seminte de chia - 1 cana
faina integrala orez rosu - 2 cani
nuca braziliana - 1 cana
morcov ras - 2 cani
faina de migdale - 1/2 cana
cartof dulce ras - 1/2 cana
seminte de in - 1/4 cana
faina din seminte de in - 1/2 cana
sare de Himalaya - dupa gust
ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri

Mod de preparare:

Hrisca si nuca braziliana se hidrateaza 8 ore. Semintele de chia se hidrateaza 2 ore. Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat cat mai uscat, usor de format. (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de grade C.

Paine rustica recomandata de rawveganjoy.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr prins de polițiști și escortat către Penitenciarul din Botoșani pentru tentativă de omor!

astăzi, 09:09

La data de 19 iunie 2025, polițiștii din cadrul Postului de Poliței Corni au identificat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Corni, pe numele căruia era emis de către Tribunalul Botoșani, ...

Expoziția de arte vizuale „Suprapuneri estetice – cămașa românească” la Muzeul din Botoșani!

astăzi, 08:15

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 16-29 iunie 2025, în spațiul Colecției de Artă, expoziția de arte vizuale „Suprapuneri estetice – cămașa române...

Calendar Ortodox: Cistim astăzi pe Sf. Mc. Iulian din Tars şi Afrodisie (Dezlegare la peşte)

astăzi, 08:00

Sfântul Mucenic Iulian s-a născut în cetatea Anazarve, a doua eparhie a Ciliciei, iar după moartea tatălui său s-a mutat împreună cu mama sa în Tarsul Ciliciei. Botezat...