Cum se face painea rustica

Ingrediente:

hrisca - 6 cani
seminte de chia - 1 cana
faina integrala orez rosu - 2 cani
nuca braziliana - 1 cana
morcov ras - 2 cani
faina de migdale - 1/2 cana
cartof dulce ras - 1/2 cana
seminte de in - 1/4 cana
faina din seminte de in - 1/2 cana
sare de Himalaya - dupa gust
ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri

Mod de preparare:

Hrisca si nuca braziliana se hidrateaza 8 ore. Semintele de chia se hidrateaza 2 ore. Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat cat mai uscat, usor de format. (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de grade C.

Paine rustica recomandata de rawveganjoy.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PS Nichifor Botoșăneanul, alături de botoșăneni de Ziua Națională: ”Să privim cu bunăvoință lucrarea mai marilor noștri!”

Monday, 1 December 2025

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost alături de botoșăneni de Ziua Națională a României, oficiind, împreună cu un sobor d...

Surpriză pentru un pasionat de detecția metalelor. A chemat imediat pompierii!

Monday, 1 December 2025

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost descoperit, astăzi, într-o pădure din localitatea Drislea, de un bărbat pasionat de detecția metalelor. Rea...

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru români de 1 Decembrie: ”Ucrainenii sunt recunoscători…”

Monday, 1 December 2025

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis un mesaj oficial omologului său, Nicușor Dan. Liderul de la Kiev și-a arătat recunoștința față de sprijinul pe care țara noastră l-a ...