Cum să nu ai încredere în mintea românului? Au găsit soluția legală pentru a mânca la restaurante chiar și în vreme de pandemie

Cum să nu ai încredere în mintea românului? Au găsit soluția legală pentru a mânca la restaurante chiar și în vreme de pandemie

Pare o glumă, dar nu este. Românii, probabil cel mai inventiv popor din Europa și chiar din lume, au găsit soluția pentru a-și petrece sărbătorile la restaurante, chiar și în seara de Revelion dacă este necesar, în ciuda restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei de coronavirus.

Autoritățile au decis recent că spațiile interioare ale restaurantelor din hoteluri nu pot fi folosite decât de către persoanele cazate în unitate, ca o măsură de limitare a numărului de infectări cu coronavirus.

Toate bune și frumoase, doar că mulți dintre hotelierii din România au găsit deja soluția legală care să le permită să primească la masă orice persoană: contra unei sume modice o cazează pentru o jumătate de oră.

Practic, vorbim despre portița legală prin care pot primi la masă, în interiorul restaurantelor, clienți care nu sunt cazați acolo. Iar destui clienți sunt dispuși să facă acest lucru.

"Unii dintre ei - mă refer la cei din cartiere unde nu este apă caldă - au închiriat pentru o oră și, contra a 50 de lei de cuplu, au și mâncat la restaurant, unde au plătit mâncarea, bineînțeles, și au venit și în cameră, în hotel, să facă duș. Majoritatea celor care vin la restaurant din afară se cazează pentru a putea mânca, însă nu intră în camere ", spune unul din hotelierii din România.

 

Spune-ne opinia ta