CUM COMENTAŢI? Ministrul Muncii: Batranii sa fie ingrijiti la domiciliu, iar rudele, platite de stat

Ministrul Muncii Rovana Plumb considera ca batranii ar trebui sa fie ingrijiti la domiciliu, nu in centre, iar rudele care se ocupa de acest lucru ar trebui sa primeasca bani de la stat.

Plumb a spus, la Pro TV, ca planul de externalizare a serviciilor de ingrijire reprezinta "implicarea mai activa a ceea ce inseamna societate civila".

"Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori", a explicat ministrul.

Rovana Plumb a mentionat ca rudele care se ocupa de acesti batrani ar trebui sa primeasca un ajutor de la stat, la fel cum se intampla in cazul persoanelor care iau in grija copii.

In plus, o alta initiativa a Ministerului Muncii este montarea de camere de supraveghere in centrele de plasament pentru batrani si copii, in vederea abuzurilor la care ar putea fi supusi.

"Aceasta metoda de observare eu nu as trata-o ca pe o metoda securista, dar as tratat-o ca pe o metoda normala de supraveghere pentru ca persoanele varstnice au nevoie de multa atentie si atitudinea noastra este de grija si respect pentru ei", a afirmat demnitarul, citat de ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune îndeplinită: Pompierii botoșăneni care au intervenit în zonele inundate s-au întors acasă! (Foto)

astăzi, 09:10

Timp de cinci zile, pompierii botoșăneni au intervenit pentru evacuarea apei și mâlului din 34 de gospodării, case și anexe de pe străzile Ion Creangă, Luceafărul și Nicolae Grigorescu,...

Botoșăneanul care expune la București o Dacia din 1970, restaurată cu 20.000 de euro!

astăzi, 08:28

Salonul Auto de la Bucureşti este scena luptei care se duce la nivel internaţional. "Nu mă pot baza numai pe motorul electric. Un buget maxim alocat? În jur de 30.000 - 40.000 de euro&qu...

Pensionarii care primesc sute de lei în plus de la 1 octombrie!

astăzi, 08:17

Oficialii au ţinut să precizeze că nu este vorba despre o recalculare, ci despre modificarea unei legi care duce la majorarea veniturilor anumitor seniori. Mai exact, peste 170.000 de seniori vo...