Cum ar putea recupera Consiliul Județean sumele cheltuite nejustificat de foștii directori ai EcoSal!

Cum ar putea recupera Consiliul Județean sumele cheltuite nejustificat de foștii directori ai EcoSal!
Reprezentanții Consiliului Județean analizează dacă mai deschid acțiune în instanță pentru a recupera sumele care au fost imputate foștilor directori ai societății EcoSal sau apelează la mediere.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a precizat că dat fiind că sumele nu sunt foarte mari s-ar putea apela la varianta medierii, soluție care ar putea fi aplicată și la societatea Parc Industrial unde de asemenea trebuie recuperată o sumă imputată de Curtea de Conturi, de la fosta conducere.

Consilierii județeni au aprobat la finele anului trecut atragerea răspunderii materiale a foștilor directori de la societatea EcoSal după ce în urma unui audit s-a concluzionat că anumite sume cheltuite de aceștia în perioada în care societatea încă funcționa au fost cheltuite în mod nejustificat.

“Nu știu dacă se mai impune să se promoveze o acțiune în instanță. Dumnealor au venit și cu o propunere. Poate fi o mediere", a precizat Gheorghe Sorescu.

Societatea EcoSal a intrat în insolvență în cursul anului 2015. Înfiinţată cu scopul de a opera la noul depozit ecologic de la Stăuceni, societatea EcoSal nu a desfăşurat până acum efectiv niciun fel de activitate, reuşind doar să obţină licenţă pe partea de salubrizare, licenţă care a expirat.  

 

Spune-ne opinia ta