Cum alegi echipamente Night Vision şi lunete pentru vânătoare?

Vânătoarea a devenit pentru mulți un mod de relaxare, alții consideră că ca sesiunile de pândă și urmările sunt un sport intrigant ce implică răbdare şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor. Indiferent de motivul pentru care este practicată, vânătoarea poate fi o experienţă incendiară.

Cum alegi echipamente Night Vision şi lunete pentru vânătoare?

În ultimii ani pe piață au fost lansate şi echipamente de înaltă calitate accesibile, ceea ce a făcut ca această activitate să fie practicată la scara mai largă. În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenția asupra echipamentelor de tip Night Vision şi lunete.

Night Vision - echipamente pentru sesiunile nocturne

Dispozitivele optice de tip Night Vision sunt indispensabile pentru sesiunile nocturne de vânătoare. Principiul de funcționare a acestora este de colectare a luminii infraroșii şi a luminii reziduale, lumini ce sunt apoi transformate în imagini clare. Dacă vorbim de vânătoare în România şi condiții legale, trebuie precizat că aceste echipamente sunt admise, câtă vreme nu au sisteme de ochire incluse. Sistemele optice Night Vision sunt utilizate pentru supraveghere, pândă, observație, evaluare, permiţând astfel vânătorului să analizeze situația şi să ia cea mai bună decizie în funcție de situație. Pentru a avea eficiență ridicată echipamentul trebuie să fie compact, ergonomic, ușor de manevrat. Dacă vorbim de caracteristici putem vorbi de echipamente de trei generaţii, dar şi de senzori CMOS fotosensibili care asigura imagini excepționale.

Lunete - precizie

Lunetele sunt apreciate de vânători, pentru că le conferă precizie. Dacă vorbim de modele, cu siguranța, vânătorii experimentați au avut timp să testeze numeroase modele şi să îşi facă o idee despre acestea. Lunetele clasice sunt precise şi fiabile, pot fi montate pe arme cu calibru mic având rezistență ridicată la impact. Lunetele clasice sunt investiții de durata chiar dacă vorbim de condiții intense de exploatare.

Lunetele cu transmisie înaltă, profesionale, sunt concepute pentru trageri cu distanțe medii şi lungi. Şi dispozitivele de acest tip sunt etanşate mecanic, fapt ce asigură utilizare optimă indiferent de condiţii.

Cu siguranță, aceste echipamente optice sunt investiții geniale, însă costurile de achiziţie nu pot fi neglijate, de aceea se recomandă să fie păstrate în siguranță în cutii speciale pe rafturi înalte.

Sursa de imagine:
AndreyUG / Shutterstock.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
121

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...

Informare meteo: Vin ploi abundente și furtuni

Marţi, 11 Mai 2021
1776

După o perioadă cu vreme însorită și liniștită, începând de miercuri seară, și mai ales în ziua de joi, sosesc ploi abundente însoțite de descărcări electrice ...

Indienii, avertizaţi de medici să nu mai folosească balega de vacă împotriva COVID-19 „Există riscul răspândirii altor boli”

Marţi, 11 Mai 2021
608

Pandemia de COVID-19 devastează India, care înregistrează oficial 22.66 milioane de îmbolnăviri şi 246.116 de morţi.Însă unii experţi avertizează că acest bilanţ ar put...