Cum ajungi la joburile vacante care NU vor fi niciodată publicate

Cum ajungi la joburile vacante care NU vor fi niciodată publicate
O mare parte dintre joburile libere în momentul de faţă nu sunt publicate de companii; angajatorii preferă alte căi de ocupare a lor, cum ar fi sistemul de recomandări. Cum afli de aceste oportunităţi neştiute de restul candidaţilor?
 
Cea mai eficientă metodă este să îţi întocmeşti o listă de companii preferate şi să aplici direct pe site-urile acestora. Chiar dacă joburile vacante nu sunt vizibile pe site, angajatorii vor avea toate motivele să te cheme la un interviu dacă văd că apreciezi brandul lor.
 
Specialiştii de la Glassdoor.com recomandă să foloseşti alertele de tip RSS pentru a fi informat din timp de orice nouă postare pe paginile de cariere ale companiilor. O altă metodă care poate fi utilizată cu succes este crearea de conexiuni cu angajaţii acestor firme targetate.
 
Foştii colegi sunt, de asemenea, surse foarte bune pentru a afla de joburile libere care nu sunt publicate niciunde.
 
Dacă îţi creezi contacte profesionale pe LinkedIn, de exemplu, poţi să îi întrebi pe angajaţii respectivi despre oportunităţile de angajare care există în companiile pe care le apreciezi. Oferă-te, la rândul tău, să îi ajuţi cu anumite chestiuni care îţi stau în putere.
 
Poţi să soliciţi "interviuri informale" cu managerii de recrutare din companiile targetate. Aceste întâlniri nu trebuie să se soldeze cu o angajare imediată (e posibil să nu fie nicioun post vacant în prezent), dar managerii HR vor aprecia că ştii semnificaţia interviurile informale şi te pot avea în vedere pe viitor.
 
În fine, o soluţie care cere curaj din partea ta este să creezi un nou job în firma care te interesează. "Odată ce ai intrat în legătură cu un manager din compania x, poţi să le furnizezi o soluţie la o problemă pe care nici nu ştiau că o au", spun experţii în resurse umane. Ai putea fi angajat pe un proiect sau pe un job temporar, dar care are toate şansele să se transforme într-un job permanent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
2

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
17

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
89

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...