Cum a reușit o botoșăneancă să dezvolte o afacere de succes în Londra: „Am plecat de acasă doar cu o mașină de cusut”!

Ana este originară din satul Hudesti, comuna Vatra, din județul Botoșani, și a emigrat în Marea Britanie în anul 2015.

O româncă stabilită în Anglia, Ana Afloarei, a reușit să dezvolte o afacere de succes în Londra. Croitoreasă de meserie, moldoveanca are propriul ei atelier, unde coase costume populare unicate. „Dorul de acasă, de cei trei copii, m-au făcut să creez”, spune femeia.

Ana este originară din satul Hudesti, comuna Vatra, din județul Botoșani, și a emigrat în Marea Britanie în anul 2015. A muncit inițial la un hotel, apoi la un atelier de croitorie administrat de o româncă, potrivit Anunțul UK.

„Eu vin de la țară. Îmi place să spun că atunci când am venit la Londra cred că mai aveam balegă pe sub unghii. Fix de la coada vacii am venit. Eu am plecat din cauza nevoilor financiare, din cauza sărăciei din România....(...) După ce am reușit să strâng niște bani, am închiriat un spațiu ca sa-mi deschid un atelier de croitorie. Am plătit depozitul, chiria și toate cheltuielile care au mai fost. Am mai rămas doar cu 10 lire în buzunar... Apoi, am devenit patroana la Londra!”, a povestit Ana Afloarei la podcastul „Succesul are voce.”

Dragostea pentru portul românesc și-a descoperit-o în Londra, de dorul familiei, a copiilor. Croitoreasa de meserie, moldoveanca deține în prezent propriul ei atelier, unde coase cu mare măiestrie costume populare pentru românii din Anglia. Este modul ei de a promova valorile și portul românesc, pe care le poartă adânc în suflet. scrie Adevărul.ro.  

„Am plecat de acasă doar cu o mașină de cusut și am venit în Londra. Dorul de acasă, de cei trei copii de acasă, m-au făcut să cos costume tradiționale. Primul costum a fost în miniatură, este înrămat acasă. În mai 2015, am venit în Anglia, am stat la o rudă inițial. Apoi m-am mutat singură și am reușit cu timpul să-mi aduc familia. Am dezvoltat dintr-un dor ....o afacere. Am clienți care revin la fiecare botez cumetrie, își fac alte costume populare. Oamenii se duc spre rădăcini, probabil intervine și dorul de casă. (...)În pandemie, am adus două tiruri de oale pentru sarmale de la Horezu. Imaginează-ți cât de mare era dorul de casă, de a face sarmale în oale de lut”, a povestit românca. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani mai mulți alocați județului Botoșani pentru drumurile de interes local și programele de dezvoltare locală!

astăzi, 12:00

Bugetul pe anul 2025 este axat pe dezvoltare cu investiții publice record, care vor genera creștere economică. Conceput de echipa guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu, bugetul pe ac...

Sucevean care transporta lemne, prins în Ibănești cu actele în neregulă!

astăzi, 11:45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 D, în comuna Ibănești, o autoutilitară condusă de un bărbat, d...

Româncă moartă în Italia, în timp ce făcea curat pe balcon. S-a dezechilibrat și a căzut de la etaj!

astăzi, 11:33

O româncă în vârstă de 51 de ani și-a pierdut viața în mod tragic duminică, 2 februarie, în Torino, pe strada Mattie, la numărul 14. Tragedia a avut loc în...