Cum a pierdut Romania miliarde de euro din cauza guvernantilor

Cum a pierdut Romania miliarde de euro din cauza guvernantilor
Guvernele Romaniei de dupa 2007 nu au reusit sa aduca la buget decat 10% din suma pe care ar fi putut-o obtine din vanzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, astfel incat Romania pierde miliarde de euro.

Pentru fiecare tona de dioxid de carbon, Romania a primit, incepand cu 2008, cate un certificat de emisie si pentru ca cea mai mare parte din industrie a disparut, Guvernul ar fi putut vinde certificatele de care tara noastra nu avea nevoie celorlalte tari care au niveluri crescute de poluare, informeaza Digi24.

"Romania putea obtine 7,4 miliarde de euro. Va dati seama ca Romania nu ar mai fi trecut prin criza pentru ca toti banii respectivi mergeau in investitii. Ministerul Economiei se ocupa de o parte, Ministerul Mediului o parte, a fost introdus in negociere si Ministerul Afacerilor Externe", a declarat Adrian Simionescu, broker certificate de emisii.

La ultima sedinta de Guvern, cele 43 de milioane de euro incasate de Romania din vanzarea acestor certificate au fost alocate pentru piste de biciclete, transport in comun in Ploiesti si microbuze scolare, in loc sa fie alocate pentru termocentrale sau companiile de stat care au nevoie de investitii de mediu.

Romania primeste certificate de emisii de gaze cu efect de sera intrucat este semnatara a Protocolului de Kyoto, al carui scop este reducerea poluarii. Banii obtinuti din vanzarea certificatelor trebuie investiti exclusiv in tehnologii mai putin poluante.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
96

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
157

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
24

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...