Cum a îngenuncheat Prințul Charles în fața unui român

Cum a îngenuncheat Prințul Charles în fața unui român

   striblea.ro

Întâmplarea ce o să v-o spun e mai veche, dar e autentică și culeasă de la prima mână. Cine ne-a povestit-o era în anturajului Prințului Charles la vizitele în România și ne-a rugat atunci să o păstrăm pentru noi. Dar anii au trecut și îmi dau seama că viitorul rege chiar iubește plaiurile astea și nu e chiar atât de scorțos pe cât am crede. Ba chiar sunt convins că îi e o amintire plăcută. Așadar:

Prințul se plimba pe ulițele unuia dintre satele transilvănene, pe care între timp l-a și renovat. La vederea alaiului regesc, una dintre localnice, femeie  trecută bine de 60 de ani, ba poate înspre 70, de un leat cum ar veni, se repede din ogradă către stradă.

"Apăi, bine ați venit pe la noi", îi ține ea calea viitorului rege care îi răspunde cu un "Bun găsit", în românește. Oamenii din jur privesc cu un zâmbet arătarea în straie locale. Oamenii îi țin uneori calea Prințului. Și de mai multe ori stau cuminți la porți, salutând și așteptând ca el să li se adreseze.

"Mama matale, ce mai face?", zice femeia, reușind să crispeze pe toată lumea. "Matale" e greu de tradus în engleză și imposibil când vine vorba de Regină. Dar Charles vrea să știe și aceste particularități. Femeia și modul ei direct îl amuză. "Că la vârsta ei, apar tot felul de probleme". Haaaa…Alaiul e gata să cadă jos. "Auzi, dar la cât trăiește mama matale, crezi că mai apuci tronul?". Adunarea dă să leșine. Dar Charles e terminat de râs.

"Tare îmi mai place băiatul acela mare al matale", continuă femeia vorbăreață nevoie mare. "Seamănă bine cu mama lui, tare frumoasă era". Remarca asta îi mai șterge din zâmbet, dar cum va fi rege, Charles e pregătit protocolar pentru orice situație.

În curtea femeii se vede un cuptor de pâine, din cele vechi, tocmai din care îi plac Prințului. Să le vadă să le studieze, să înțeleagă cum funcționează. Construcțiile medievale atât de bine păstrate acolo sunt pasiunea sa. "Acolo faci pâine?", întreabă și intră în curte. Se învârte în jurul cuptorului, pune întrebări, vrea să afle cum funcționează.

Ce nu înțelege prea bine sunt fumurile cuptorului. "Acolo jos faci focul. Cum trec fumurile în partea de sus?", întreabă el pe soțul femeii. Acesta îi explică și-i spune să se aplece să vadă. Prințul se coboară, se uită în cuptor, schimbă câteva vorbe cu bărbatul.

Dar întreaga adunare rămâne perplexă când femeia dă concluzia: "Apăi, dacă bărbatul meu l-a îngenuncheat pe Regele Angliei, eu cum să nu mă îi supun?". Un imens hohot de râs zguduie alaiul cu Charles în frunte. Citeşte pe Striblea.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
740

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
345

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
99

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...