Cum a încercat să îi păcălească pe polițiștii de frontieră șoferul unui microbuz din Botoșani

Cum a încercat să îi păcălească pe polițiștii de frontieră șoferul unui microbuz din Botoșani
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, care conducea un microbuz înmatriculat în judeţul Botoşani şi a prezentat la controlul de frontieră duplicatul contractului de comodat fals total.

În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 19.45 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Romică M., în vârstă de 25 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în judeţul Botoşani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat pe lângă celelalte documente şi un duplicat al unui contract de comodat eliberat şi autentificat de către un birou notarial din Botoşani pentru autovehiculul respectiv.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea duplicatului contractului de comodat, lucrătorii Poliției de Frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond fiind fals total, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Tânărul a declarat că a împrumutat microbuzul respectiv de la un prieten care domiciliază în municipiul Botoşani, pentru a se deplasa până în R. Moldova pentru rezolvarea unor probleme personale şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Romic M. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la uz de fals, documentul fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
277

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
772

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...