Cuciureanu şi acoliţii au fugit de arestare

Cuciureanu şi acoliţii au fugit de arestare
Ancheta deschisă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani în cazul copiilor sechestraţi în sediul Moldopan se lasă cu arestări.

Primul care a ajuns după gratii este fostul boxer şi luptător K1, Felix Costel Alexoaie, sportiv legitimat la clubul Melenium Gym.

Ridicat de poliţişti, acesta a fost pus sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal, iar sâmbătă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

În fapt, procurorii eliberaseră încă de vineri cinci mandate de aducere pe numele lui Constantin Cuciureanu, considerat instigatorul moral, Bobi Bordeianu, cel care a urmărit cu maşina unul dintre copiii prinşi la furat, Felix Alexoaie şi a încă două persoane, toţi urmând să fie audiaţi pentru sechestrarea copiilor.

Intenţia anchetatorilor era să le aducă la cunoştinţă că împotriva lor a început urmărirea penală, după care urmau să fie emise mandatele de reţinere şi prezentările la instanţă în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă. Cum-necum, aceştia au aflat despre intenţiile anchetatorilor şi au dispărut de la domiciliu. Singurul care a căzut în plasă a fost Felix Alexoaie, care a fost ridicat chiar din sala de antrenament.

În rest, ceilalţi suspecţi, despre care nu se mai ştie nimic, au fost daţi în consemn de poliţişti. Deocamdată, atât reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au refuzat să facă orice fel de declaraţii despre acest caz invocând secretul anchetei penale.

La fel a procedat şi avocatul Cristian Adochiţei, cel care l-a reprezentat pe Felix Alexoaie.

"În acest dosar este vorba, până acum, doar de domnul Alexoaie, fără altcineva. Nu ştiu ce a făcut mai departe Poliţia. Oricum nu pot să spun prea multe, deoarece domnul procuror de caz a reclamat intervenţii în acest dosar. Nu ştiu la ce fel de intervenţii face referire. Recursul în cazul domnului Alexoaie se va judeca în trei zile, nu ştiu dacă luni sau marţi", a declarat avocatul Cristian Adochiţei.

(Continuare in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
138

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
158

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
242

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...