Cu grenada la scoala!

Un elev de clasa a XI-a, din Botosani, a dus la scoala o grenada, pe care sustine ca a "cules-o" din Zona Industriala a orasului.

Marti, 25 martie 2009, cu putin inainte de ora 17.00, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al judetului Botosani a fost solicitat sa se deplaseze in curtea Scolii de Arte si Meserii a Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi, de pe strada Cornisa, din municipiul Botosani, pentru a ridica o grenada de mana.

Munitia a fost adusa in sala de curs de un elev din clasa a XI-a. Diriginta copilului a realizat pericolul, a luat grenada si a dus-o in gradina din curtea scolii, dupa care a solicitat ajutorul pirotehnistilor.

Echipa pirotehnica, condusa de capitan Stefan Usurelu, a stabilit ca nu exista pericol de explozie, intrucat munitia nu avea focos. Grenada a fost ridicata si transportata in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau, in vederea distrugerii.

Elevul sustine ca a gasit munitia pe un teren viran din Zona Industriala a municipiului Botosani, unde sunt depozitate mai multe gramezi de pamant sapat din gradinile cetatenilor din zona.

Terenul unde a fost descoperita grenada a fost asanat, dar nu au mai fost descoperite alte elemente de munitie. In scopul prevenirii unor situatii de urgenta generate de explozia munitiei ramasa neexplodata, astazi si maine, respectiv 26 si 27 martie, specialisti Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al judetului Botosani vor realiza un instructaj cu elevii si cadrele didactice ale Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.

"Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte IJSU sau Politia prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...