„Cu drag, de Dragobete…”, la Școala nr.2 Ungureni

„Cu drag, de Dragobete…”, la Școala nr.2 Ungureni
Vineri, la Şcoala Gimnazială nr. 2 Ungureni, elevii clasei a VIII-a au desfăşurat o activitate extracurriculară, în care au pus accent pe tradiţia românească de Dragobete.

Coordonaţi de profesoara lor de Limba şi literatura română, copiii au descoperit frumuseţea acestei sărbători autohtone aflând etimologia cuvântului Dragobete, obiceiurile şi legendele aferente.

Pentru a intra mai bine în atmosfera creată, elevii au recitat câteva poezii de dragoste şi au realizat o activitate interdisciplinară prin care ei au creat diverse materiale pe tema impusă.



Totodată, într-o manieră specifică vârstei, elevii şi-au deschis sufletele şi au aşternut pe hârtie gândurile şi sentimentele lor faţă de persoanele dragi.

Când suntem asaltaţi de sărbători de import, preluate adesea fără discernământ, uităm de ceea ce ne diferenţiază de alte culturi.

Prin realizarea acestei activităţi se răspunde, ce-i drept, tardiv la problema specificului naţional abordată atât de Titu Maiorescu, cât şi de Garabet Ibrăileanu, acesta din urmă întrebându-se: Oare poporul român să nu aibă şi el psihologia sa, să nu aibă şi el modul său particular de a considera lucrurile lumii acesteia şi modul său particular de a răspunde la stimularea lor ? .

Cunoaşterea şi promovarea tradiţiilor noastre populare ne menţin identitatea ca popor, cultivându-se astfel un sentiment al specificului naţional la copiii de astăzi - cetăţenii de mâine care ne vor reprezenta ţara şi care vor continua, sperăm, drumul spre lumină al acesteia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
31

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...