Cu dicţionarul în mână, Cătălina Lupaşcu îi transmite lui Portariuc: Doar primarul îi poate aplica sancţiunea lui Eugen Ţurcanu!

Cu dicţionarul în mână, Cătălina Lupaşcu îi transmite lui Portariuc: Doar primarul îi poate aplica sancţiunea lui Eugen Ţurcanu!
Viceprimarul Cătălina Lupaşcu susţine că nu poate decide o măsură de sancţionare disciplinară a directorului Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, întrucât acest prerogativ îi revine primarului Ovidiu Portariuc.

În urmă cu câteva zile, edilul-şef al municipiului a plecat la Bucureşti şi i-a delegat viceprimarului sarcina de a decide ce sancţiune va primi Eugen Ţurcanu după ce a fost anchetat de o nouă comisie de disciplină.

Cătălina Lupaşcu susţine că a studiat legislaţia, iar cel care trebuie să decidă o astfel de sancţiune este primarul Ovidiu Portariuc, care de altfel la prima comisie de disciplină l-a sancţionat pe directorul DSPSA cu reducerea salariului cu 5%, pentru două luni.

"În conformitate cu articolul 247, alin. 1, din Codul Muncii, angajatorul dispune de prerogative disciplinare având dreptul de a aplica potrivit legii sancţiunii. Am mers la dicţionarul explicativ al limbii române, având în vedere că nu am pregătire în zona de drept şi am găsit că prerogativ înseamnă împuternicire, privilegiu, acordat în exclusivitate şefului. Deci doar şeful, angajatorul, este cel care poate aplica sancţiuni", a declarat Cătălina Lupaşcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
53

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...