Cu cat sunt platiti "postacii" Guvernului chinez pentru propaganda online

Cu cat sunt platiti "postacii" Guvernului chinez pentru propaganda online
Mare parte dintre cei care posteaza comentariile lucreaza full time si primesc directive in fiecare dimineata. Nu doar ca posteaza comentariile online, insa creeaza discutii, adesea adevarate "dezbateri", prin care incearca influentarea celorlalti internauti.

Anual, pe Internet apar circa 448 de milioane de comentarii favorabile Guvernului de la Beijing, postari care-i fac propaganda, arata un studiu realizat la Harvard.

Plecand de la o serie de emailuri ale Biroului de propaganda chineza, emailuri ajunse publice dintr-o eroare, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca 43.000 de persoane fac propaganda Guvernului chinez pe Internet. In studiul citat de Business Insider se arata ca plata pentru fiecare postare sau comentariu favorabil Executivului si politicilor duse de acesta este de 50 de centi.

Mare parte dintre cei care posteaza comentariile lucreaza full time si primesc directive de la Guvern in fiecare dimineata. Nu doar ca posteaza comentariile online, insa creeaza discutii, adesea adevarate "dezbateri", prin care incearca influentarea celorlalti internauti.

Acesti "troli" - cum sunt numiti ei in mediul online - primesc informatii legate de directia pe care trebuie sa o ia discutiile online, li se spune ce detalii trebuie sa treaca neobservate si pe ce sa se puna accentul. Dezvaluirile sunt facute chiar de un astfel de angajat si au fost publicate in trecut de New Statesman.

Adesea, in astfel de postari se fac referiri la "istoria revolutionara" a Partidului Comunist si la alte simboluri ale regimului.

O astfel de structura nu se intalneste doar in China, ci si in Rusia, unde trolii sunt platiti cu 790 de dolari pe luna, ba chiar si in SUA, arata Business Insider.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
389

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
410

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
244

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...