Cu cat se reduce taxa auto!

Cu cat se reduce taxa auto!
Cea mai plauzibila varianta este reducerea actualei taxe de poluare cu 33% si mentinerea neimpozitarii pentru masinile noi Euro 4.

Taxa auto pentru masinile second- hand va fi redusa, iar cei care au apucat sa plateasca dupa valorile stabilite de guvernul Tariceanu, in decembrie 2008, ar putea sa-si primeasca banii inapoi, a declarat ieri ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

Una dintre variantele luate in calcul de Mediu, in memorandumul trimis catre guvern, prevede o taxa dubla fata de valorile din iulie pentru masinile second- hand si netaxarea autovehiculelor noi, Euro 4, cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centimetri cubi, potrivit unor surse guvernamentale.

Aceasta varianta este si una agreata de industria auto, in special de Dacia. Oficialii uzinei de la Mioveni i-au cerut primului-ministru sa grabeasca o decizie privind taxa de prima inmatriculare, deoarece starea actuala de confuzie afecteaza atat afacerile produca torilor, cat si pe cele ale importatorilor.

Seful de la Mediu a explicat ca o ordonanta de urgenta care sa reglementeze noua formula de calcul a taxei va fi prezentata guvernului saptamana viitoare.

O taxa anuala, cel mai probabil in vara

Noua taxa va fi aplicata pana in vara, atunci cand Ministerul Mediului spera sa treaca o lege privind taxa anuala de poluare prin parlament.

Taxa va folosi aceleasi principii, dar coeficientii nu vor mai fi la fel de mari. Asta pe termen scurt. Este vorba de grame de dioxid de carbon si de capacitatea motorului, acelea vor fi cele doua elemente care se vor lua in calculul noii taxe. Acum, in prima faza, eliminam triplarea taxei auto“, a spus Nemirschi.

Proprietarii de vehicule care nu au incheiat procedurile de inmatriculare pana la 15 decembrie 2008, data de la care taxa de poluare auto a fost triplata, vor beneficia de o pasuire“, a anuntat ieri Nemirschi.

Este vorba de cei care au avut masinile in tara pana pe 15 decembrie, dar din motive tehnice nu au mai fost primiti la Registrul Auto Roman sau la administratiile financiare“, a spus oficialul.

Ei isi vor inmatricula masinile dupa varianta din iulie. Noua formula a taxei auto va fi stabilita in consultare cu Comisia Europeana, care a trimis la sfarsitul lui decembrie o scrisoare de avertizare Romaniei, in care atentiona ca taxa triplata de cabinetul Tariceanu incalca legislatia europeana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
4

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
303

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
450

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...