Cu 15 luni înainte de alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu face o mişcare-surpriză

Cu 15 luni înainte de alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu face o mişcare-surpriză
Surse din USL au declarat pentru gândul.info că la sfârşitul lunii august, pe 31 august, la Constanţa, va fi organizat un eveniment special, care va marca începerea campaniei pentru prezidenţiabilul Crin Antonescu. În ultima lună, preşedintele PNL a lipsit din spaţiul public, el fiind plecat în SUA, în vizită de lucru potrivit propriilor declaraţii, şi în concediu în Europa.  

Chiar dacă până la alegerile prezidenţiale mai sunt aproximativ 15 luni, liberalii doresc să marcheze faptul că prezidenţiabilul USL este susţinut de toţi partenerii din Uniune, eliminând astfel zvonurile privind apariţia unor prezidenţiabili din partea PSD. Mai mult, se va insista pe parteneriatul care există între Victor Ponta şi Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a declarat că relaţia sa cu premierul "este mai aşezată, mai clară şi mai bună ca niciodată".  

Conform sursei citate, evenimentul va fi organizat de PNL şi "Echipa lui Crin", dar vor fi invitaţi să participe la el şi social-democraţii şi conservatorii. Pe scenă, alături de Antonescu sunt aşteptaţi liderii PSD şi PC, Victor Ponta şi Daniel Constantin, dar şi alţi lideri social-democraţi.  

Show-ul, care va fi dedicat în exclusivitate prezidenţiabilului Crin Antonescu, va avea loc la Sala Sporturilor din Constanţa, organizatorii plănuind să aducă între 2.000 – 2.500 de simpatizanţi.  

Fostul consilier prezidenţial din perioada interimatului lui Crin Antonescu, deputatul Radu Zlati, scrie pe blogul personal că Antonescu "începe să-şi clădească, încetul cu încetul, statura unui prezidenţiabil". El adaugă că prezidenţiabilul Antonescu va încerca să-şi creeze o imagine care să nu se suprapună 100% peste electoratul care a votat "DA" la referendumul pentru demiterea preşedintelui din vara lui 2012.  

"Un prezidenţiabil care are tăria convingerilor sale, are puterea de a merge pe drumul său, dar care este mai aşezat, mai puţin vitriolant în expresii, mai concesiv cu greşelile (intenţionate sau nu) ale partenerilor săi. Sunt convins că preşedintele României  Crin Antonescu  va fi, în limitele prerogativelor sale constituţionale, un preşedinte jucător; dar nu unul care să dea la gioale şi care să facă pe durul la colţul blocului. Iar această imagine începe a fi constituită cu răbdare şi inteligenţă. Toamna lui 2013 ne va oferi, foarte probabil, o rebranduire a mărcii politice Crin Antonescu", susţine Radu Zlati.  

Înainte de show-ul programat la Casa Sporturilor, liberalii se vor reuni la Constanţa pentru şedinţele Biroului Politic Central şi ale Delegaţiei Permanente. Concomitent, tinerii liberali vor participa la Şcoala de Vară a TNL.

  Pe agenda discuţiilor Delegaţiei Permamente se numără cel puţin cinci subiecte fierbinţi: acordul cu FMI şi majorarea impozitelor, analiza activităţii miniştrilor şi posibila remaniere guvernamentală,  situaţia primarilor şi a şefilor de Consilii Judeţene aflaţi în situaţie de incompatibilitate, stabilirea datei pentru referendumul pentru modificarea Constituţiei şi analizare conflictelor majore care există în judeţe între liderii PNL şi PSD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Opțiuni potrivite pentru păstrarea și transportarea produselor în siguranță

astăzi, 11:14
18

Putem observa cu toții că domeniul comercializării produselor este extrem de competitiv, iar păstrarea și transportarea produselor în siguranță reprezintă unul dintre cele mai importante...

Liberalii din Botoșani au dat startul campaniei electorale. Iftime: ”Vreau să dau oamenilor o alternativă la vot” / Flutur: ”Botoșaniul mai puternic!” (Foto, Video)

astăzi, 10:56
108

În această dimineață, liberalii botoșăneni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024.După ora 9.30, membrii PNL Botoșani, în frunte cu...

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, zeci de credincioși asistă la slujbă! (Foto, Video)

astăzi, 10:15
140

"Izvorul Tămăduirii" este o sărbătoare închinată Maicii Domnului. Având în vedere că ea este nedespărțită de Fiul ei, ea este și o zi de prăznuire a lui Hristos....