CTP: Traian Basescu nu se afla in spatele acestei afaceri de plagiat, Traian Basescu se afla in fata ei

CTP: Traian Basescu nu se afla in spatele acestei afaceri de plagiat, Traian Basescu se afla in fata ei
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marti, la Romania TV, ca, daca se va dovedi vinovat de plagiat, Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia din functia de premier. CTP a mai spus ca acuzatiile de plagiat aduse lui Ponta sunt "o lucratura pe fata" a presedintelui Traian Basescu, dar acest lucru nu-l scuza sub nicio forma pe premier, in caz ca se dovedeste furtul intelectual.

Critian Tudor Popescu a precizat ca, intr-o lucrare de doctorat, citarea trebuie facuta prin nota de subsol pe fiecare pagina sau la sfarsit de capitol, cu citarea autorului, editia, anul, autorul, volumul si pagina din care s-a luat citatul.

"Aici, lucrurile sunt extrem de precise. Nu spui la sfarsitul lucrarii, insiri o lista acolo Ionel, Gigel, Sandel, ca m-am inspirat din ei, cum spune dl. Ponta. Pai nu s-a inspirat  pentru ca, asa cum am vazut pe net, am vazut niste fragmente comparative... Spun asta sub rezerva faptului ca eu, personal, nu am vazut lucrarea tiparita sa pot compara cu celelalte lucrari tiparite incriminate ca sa am dovada finala. Vad ce s-a dat pe net. Si ce s-a dat pe net inseamna definitia plagiatului, cuvant cu cuvant. Dl. Ponta a recunoscut dansul vreo 40 de pagini din lucrare. E mult sa apari intr-o lucrare de doctorat copiat cuvant cu cuvant din alte lucrari, fragmente intregi cuvant cu cuvat", a spus CTP.

Pe de alta parte, jurnalistul a calificat drept grave declaratiile lui Victor Ponta ca nu tine la titlul de doctor.

"Asta este ceva... Pai cum sa nu tii la titlu de doctor? Acest doctorat presupune o munca imensa de ani de zile, stat in biblioteca, studiat arhive, iti pui mintea la contributie sa faci ceva original, ceva valoros. E munca ta. (...) Cum sa spui ca nu tii la lucrarea de doctorat. Ii jignesti pe doctorii cinstiti din aceasta tara", a precizat Cristian Tudor Popescu.

Totodata, CTP a criticat afirmatiile premierului potrivit carora, daca se dovedeste ca a gresit, renunta la titlu.

"Domnul Ponta nu are dreptul sa spuna ca daca se dovedeste ca a gresit, atunci renunta la titlul de doctor. Nu, nu este vorba de asta. Este vorba ca, daca se dovedeste ca acesta este un furt intelectual, atunci trebuie sa sufere consecinte toti cei care i-au aprobat aceasta lucrare, incepand cu indrumatorul de lucrare si, de asemenea, dl. Ponta trebuie sa-si dea demisia din functia de prim-ministru. Pentru ca o persoana acuzata de furt intelectual nu poate sa functioneze... Ce credit moral mai are o asemenea persoana in functia de premier?", a aratat CTP.

In ceea ce priveste rolul lui Basescu in aparitia acuzatiilor de plagiat, jurnalistul a aratat ca este clar vorba de "o lucratura" a sefului statului.

"Traian Basescu nu se afla in spatele acestei afaceri de plagiat, Traian Basescu se afla in fata ei. Atitudinea domnului Basescu nu este de spate.  Dansul a tinut cu cateva zile in urma sa se stie ca el i-o va trage domnului Ponta. A tinut sa ne faca cunoscut, a si insistat ca nu cumva unii dintre noi sa fie mai inceti la minti si sa nu retina. Doctor, doctor, doctor si a incheiat cu dottore, de vreo 7 ori. Este ca filajul ostentativ de la Securitate. (..).  Basescu a dorit sa stie foarte clar ca el o s-o i-o faca. (...) Este o lucratura pe fata a dl Basescu, nici macar sub acoperire. Dar asta nu il scuza sub nici o forma pe Victor Ponta, atit prin atitudinea pe care a avut-o foarte diferita dimineata fata de cea de aseara. Aseara bagateliza totul, era deosebit de zambitor, in vreme ce azi dimineata a inceput sa vorbeasca de faptul ca nu tine la titlul de doctor si e gata sa renunte la el. Nu e deloc in regula cu dl Ponta, nici cu doctoratul, nici cu atitudinea pe care o are", a conchis CTP.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
6

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
57

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
15

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...