CTP: Rămânerea lui Victor Ponta în fruntea PSD ușurează "luarea puterii" de către noul PNL

CTP: Rămânerea lui Victor Ponta în fruntea PSD ușurează "luarea puterii" de către noul PNL
Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat, la Digi24, că rămânerea lui Victor Ponta la conducerea PSD și a guvernului "nu face decât să ușureze luarea puterii de către marele nou PNL".

"Rămânerea lui Victor Ponta în fruntea partidului și a guvernului va face decât să ușureze ceea ce a anunțat, în stil leninist, președintele ales, Klaus Iohannis, și anume luarea puterii de către marele nou PNL. Asta face Victor Ponta acum. Cu fiecare lună cu care rămâne la conducrea partidului și guvernului, scade șansele partidului de a câștiga, eventual, alegerile în 2016", a spus Cristian Tudor Popescu, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova.

"Dacă Victor Ponta ar fi fost înlocuit acum, dacă va fi înlocuit, într-un orizont de timp rezonabil, dacă PSD va ieși de la guvernare, atunci poate avea o șansă în 2016, poate câștiga, asa cum a făcut-o de atâtea ori, cum a câștigat, de fapt, întotdeauna la nivel de partid. Nu a reușit la nivel de persoane, cu excepția lui Ion Iliescu", a spus Cristian Tudor Popescu.

"Chiar dacă Victor Ponta pleacă de la conducerea partidului, chiar dacă PSD ar putea câștiga în 2016, natura lui fundamentală, adică existența lui pe baza fricii oamenilor de a-și câstiga viața pe cont propriu, dacă nu se renunța la așa ceva în filosofia acestui partid, atunci va continua să rămână o frână, o piatră de gâtul României, cum a fost în toți acești 25 de ani", a mai spus C. T. Popescu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
217

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
256

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
957

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...