CTP: Hotărârea CCR prin care Băsescu este trimis în faţa poporului este în interesul României

CTP: Hotărârea CCR prin care Băsescu este trimis în faţa poporului este în interesul României
Publicistul Cristian Tudor Popescu a apreciat, la România TV, că deciziile Curţii Constituţionale prin care este validată hotărârea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi instalarea ca interimar a lui Crin Antonescu pun capăt discuţiilor despre existenţa unei lovituri de stat.

"Nu văd cum mai poate continua povestea cu lovitura de stat. Tot ce a spus doamna Merkel este infirmat, îmi pare rău să spun asta despre un politician de talia dumneaei. S-a grăbit cu aceste declaraţii", a declarat C.T. Popescu, întrebat fiind dacă se mai susţin comentariile referitoare la existenţa unei lovituri de stat în România.

Popescu a spus că CCR a pus capăt, în urma unei analize bazate pe considerente juridice, afirmaţiilor privind lovitura de stat, afirmaţii care se bazau tocmai pe atacurile la Curtea Constituţională.

"Curtea Constituţională a fost organismul cel mai luat în discuţie, considerat cel mai atacat, cel mai în pericol", a spus Cristian Tudor Popescu.

El a arătat că o decizie care infirma suspendarea risca să transforme România într-un stat nefuncţional. "Dacă era invalidat referendumul, mai putea funcţiona ţara asta? Se putea bloca România în aceste condiţii (...) Hotărârea Curţii Constituţionale ce-l trimite pe Traian Băsescu în faţa poporului este în interesul României", susţine CTP.

În ceea ce priveşte, respingerea sesizărilor privind neconstituţionalitatea revocării preşedinţilor Camerei, C.T. Popescu susţine că ar fi fost mai convenabil pentru USL ca preşedinte interimar să nu fie Crin Antonescu. "Dacă domnul Blaga ar fi fost readus în funcţie de către Curtea Constituţională, nu se schimbau prea mult datele problemei. Aproape deloc. Cred chiar că ar fi fost în avantajul domnului Crin Antonescu să nu fie preşedinte interimar (...) E în interesul USL să fi venit fără acest surogat de preşedinţie. Dacă lui Traian Băsescu i s-ar fi oferit vreodată  postul de preşedinte interimar-imaginaţi-vă dumneavoastră contextul-l-ar fi refuzat în orice condiţii", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Curtea Constituţională a constatat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi l-a confirmat pe Crin Antonescu drept preşedinte interimar, urmând ca marţi să primească de la CCR documentul care-l instalează în funcţie. Totodată, Curtea Constituţională a respins, luni, sesizările formulate de Vasile Blaga şi Roberta Anastase, susţinute de PDL, privind revocările din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi, respectiv, Camerei Deputaţilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
552

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
61

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
69

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...