CTP, după mărturisirea lui Robert Turcescu cum că a fost ofițer acoperit: "Sunt uluit de acest delir mistic"

CTP, după mărturisirea lui Robert Turcescu cum că a fost ofițer acoperit: "Sunt uluit de acest delir mistic"
Jurnalistul Robert Turcescu a mărturisit duminică faptul că a fost locotenent colonel sub acoperire, publicând pe blogul său și o serie de documente în acest sens.  Despre acest fapt, Cristian Tudor Popescu a declarat că "nu se pot trage concluzii în legătură cu ce a făcut efectiv sau nu a făcut Robert Turcescu. Trebuie o poziție organelor, a instituțiilor în cauza, a MApN, a serviciilui respectiv de informații al Armatei".

Duminică seara, Turcescu a explicat într-o emisiune, la B1 TV, cum a luat decizia de a face public acest lucru.

Potrivit Digi24.ro, iată ce spune CTP cu privire la prestația televizată a lui Turcescu: "Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă. Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist".

El a amintit că Turcescu "a negat cu vehemență" faptul că a fost LOCOTENENT COLONEL.

"Ne amintim povestea cu Oprea și cu acele liste de avansări, acum se află în fața unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o", a menționat jurnalistul.

"Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru", a mai spus Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul.info.

"Pentru asta trebuie să existe o reclamație din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la așa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu și alte lucruri de soiul ăsta", a mai adăugat jurnalistul.

Jurnalistul crede că ROBERT TURCESCU "nu a facut asta dintr-o revelație produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâția ani, nu a simșit nicio nevoie li nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situații".

De asemenea, CTP a mai precizat că trebuie mai multe lămuriri din partea lui Robert Turcescu.

"El trebuia să explice telespesctatorilor, iată eu ce am a vă spune, voi sunteți judecătorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decât în fața Marii Adunări Naționale", a explicat acesta, care a subliniat că deontologia presei nu acceptă ca un jurnalist să fie ofițer acoperit. AMPress

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
235

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
203

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
39

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...