Crucea Rosie vrea ca in jocurile video sa fie pedepsite crimele de razboi

Crucea Rosie vrea ca in jocurile video sa fie pedepsite crimele de razboi
Crucea Rosie vrea sa penalizeze crimele de razboi si planuieste sa faca asta in viitoarele jocuri video. Organizatia considera ca grafica si complexitatea acestora au ajuns la un nivel optimi pentru a prezenta si astfel de evenimente din istoria omenirii.

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) doreste sa se foloseasca de jocurile video dedicate conflictelor armate pentru a prezenta si pedepsele pentru crimele de razboi. Organizatia vrea sa lucreze cu studiourile care dezvolta jocuri video pentru a include si consecinte ale actiunilor jucatorilor in acestea. Crucea Rosie vrea sa se concentreze pe tortura practica in timpul interogatoriilor, pe atacurile asupra civililor, dar si cele asupra unitatilor medicale, noteaza CNET.

Organizatia nu vrea sa le excluda din jocurile video, dar vrea ca atunci cand un jucator recurge la ele sa existe si pedepse cum s-ar intampla si in viata reala. Si doreste asta doar in jocurile in care sunt prezentate conflicte reale, nu unele imaginare.

"CICR este ingrijorat de faptul ca anumite scenarii din jocurile video duc la banalizarea unor incalcari ale legilor in vigoare care privesc conflictele armate", informeaza acestia pe site-ul oficial.

Organizatia nu a oferit si nume de jocuri care ar trebui sa includa pedepsele, dar jocuri din seria Call of Duty“ produsa de Activision le-au oferit jucatorilor sansa de a ucide inamici raniti sau de a-i tortura. Este foarte greu sa faci diferenta dintre realitate si joc, astfel ca noi cerem sa respecte si mai mult cazurile reale si sa includa reguli pe care le acopera legislatia in vigoare“, a precizat François Sénéchaud, seful CICR responsabil de integrarea si promovarea legii.

Deocamdata, Bohemia Interactive care produce seria de jocuri "Arma" a raspuns pozitiv apelului CICR si vor introduce aceste detalii in jocurile viitoare. "Nu vrem sa ascundem realitate", a afirmat Ivan Buchta, directorul de creatie al Bohemia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
202

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
370

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
150

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...