Criza ne ingrasa: ce e de facut?

Criza ne ingrasa: ce e de facut?
Mancarurile ieftine si nesanatoase, stresul care ne face sa ne indopam, taierea de pe lista de cumparaturi a alimentelor mai scumpe si mai sanatoase, toate acestea ne fac sa ne ingrasam. Starea economiei este grava, asa ca oamenii apeleaza la mancaruri ca sa se "consoleze". Mancam mai prost, mai mult si mai nesanatos.

Iata ce trebuie facut ca sa ne pastram silueta in limitele normalului, scrie MSN.

Un studiu recent releva ca peste 25% dintre americani se indreapta spre frigider din cauza stresului si anxietatii produse de starea proasta a economiei. Insa, in loc sa aleaga fructe si legume, carne slaba si grasimi "sanatoase" pentru a-si potoli foamea, cei mai multi prefera mancarurile nesanatoase.

Cele mai consumate mancaruri "de consolare" sunt chipsurile, pizza si prajiturile. Nu este de mirare ca marile lanturi de restaurante tip fast-food raporteaza, chiar si in vremuri de criza, profituri record. In plus, pe masura ce bugetul familial se reduce la chestiunile de stricta necesitate, tot mai multi oameni renunta la abonamentele la sala de sport, convinsi fiind ca este vorba despre un "lux" pe care nu si-l mai pot permite.

In combinatie cu mancarurile pline de grasimi saturate, sare si zahar, aceasta decizie se dovedeste a fi una paguboasa pe termen lung, intrucat duce la acumularea de kilograme in plus si la deteriorarea starii de sanatate.

Expertii sustin ca un portofel gol nu trebuie sa insemne ca oamenii sunt nevoiti sa renunte la mancarea sanatoasa si la miscare si sa se consoleze cu castigarea in greutate. Sunt foarte multe masuri care pot fi luate chiar si in aceste conditii economice grele.

De exemplu, daca nu gasesti fondurile necesare pentru a-ti prelungi abonamentul la sala, poti sa faci exercitii fizice acasa sau sa iesi la plimbare sau alergare in cartier.

Daca totusi simti ca nu te poti tine de programul de exercitii decat la sala, poti sa imparti costurile unui abonament cu un prieten.

Mai mult, mancarea sanatoasa nu trebuie sa te coste o avere. "Carnea este cel mai scump lucru pe care il consuma americanii - si de cele mai multe ori este plina de grasimi saturate" spune Dawn Jackson Blatner, purtatorul de cuvant al American Dietetic Association.

"Schimba friptura si pulpele de pui cu carnea slaba, sau cu fasole si oua, proteine sarace in grasimi care sunt si ieftine si nici nu te ingrasa", mai spune el.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
27

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
42

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
392

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...