Criza de personal şi sporurile discriminatorii, reclamate la prefect de BNS Botoşani

Criza de personal şi sporurile discriminatorii, reclamate la prefect de BNS Botoşani
Seria de întâlniri ale prefectului Costică Macaleţi cu structurile sindicale din Botoşani a continuat astăzi, 11 iunie, odată cu dialogul ce a avut loc între reprezentantul Guvernului şi reprezentanţii Blocului Naţional Sindical de la nivelul judeţului.

Opt lideri ai sindicatelor din domenii precum cel sanitar, poştal, din poliţie, penitenciar sau ambulanţă au avut posibilitatea să expună principalele nemulţumiri cu care se confruntă salariaţii pe care îi reprezintă.

Poliţiştii au explicat că nu au suficient carburant în desfăşurarea activităţii dar şi că nu este recompensat serviciul efectuat în zilele libere.

Sindicatul medicilor a atras atenţia asupra sporurilor discriminatorii dar şi a îmbătrânirii îngrijorătoare a colectivului de medici din Botoşani, ceea ce va duce la o criză acută de cadre medicale peste câţiva ani.

Problema arhivelor zonei industriale a fost din nou adusă în discuţie, iar sindicatul de pe ambulanţă se confruntă nu doar cu marea problemă de personal, ci şi cu dificultăţi tehnice din cauza uzurii ambulanţelor, starea drumurilor spre Iaşi şi Suceava fiind de asemenea pe lista de nemulţumiri.

Angajaţii din penitenciar, mult prea puţini în comparaţie cu numărul de deţinuţi pe care îi au în pază, şi-au transmis oferta de muncă pe care o reprezintă persoanele încarcerate, solicitând ajutorul prefectului pentru identificarea unor cereri de forţă de muncă ieftină.

Cele mai grave probleme prezentate par să vină din direcţia poştei, mulţi dintre angajaţii de aici fiind ameninţaţi cu restructurarea posturilor.

Cu un volum prea mare de muncă pe care îl are fiecare agent poştal şi cu riscurile pe care le înfruntă acesta, angajaţii se întreabă acum cum a ajuns aici o instituţie care până în 2008 funcţiona pe profit.

Răspunzând punctual la problemele ridicate, prefectul Costică Macaleţi a concluzionat: Am preluat toate nemulţumirile dumneavoastră şi vom căuta soluţii pe plan local, acolo unde acestea se pot rezolva la acest nivel. În ceea ce priveşte legislaţia neadecvată cred că propunerile dumneavoastră ar trebui prezentate în mod direct parlamentarilor de Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
73

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
857

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
400

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...