Criteriile dupa care se vor face cele 100.000 de disponibilizari

Criteriile dupa care se vor face cele 100.000 de disponibilizari
Cele 100.000 de disponibilizari anuntate de Guvern vor fi facute in functie de mai multi factori cum ar fi calificativele angajatului, vechimea la locul de munca sau numarul si gravitatea sanctiunilor.

Ministrii Guvernului Boc inca fac calcule ca sa vada cati bugetari vor fi dati afara pentru a se incadra in bugetul de cheltuieli salariale aprobat de FMI, iar reducerea cu pana la 100.000 de angajati se va face in urma unei analize concrete, informeaza Gandul.

Desi disponibilizarile se vor face pe baza calificativelor primite de angajati si vechimea pe care o au la locul de munca, sindicalistii nu cred ca lucrurile "vor fi atat de simple pe cat par".

Conform legii 188, se discuta intre sindicate si conducere aplicarea criteriilor privind disponibilizarile.

Pe lista criteriilor se afla urmatoarele: ultimul venit, primul plecat, concedierea unuia dintre soti daca ambii lucreaza acolo, numarul de sanctiuni primite, daca e cazul, si gravitatea lor si asa mai departe.

"In practica, procesul de disponibilizari va fi unul puternic politizat", a declarat pentru Gandul Vasile Marica, liderul Sed Lex. In toata tara institutiile publice asteapta "lista neagra" de la Guvern, iar in unele locuri angajatii au inceput deja sa isi caute locuri de munca in strainatate, relateaza ziare.com.

In unele orase din provincie sefii acestor institutii au inceput deja sa disponibilizeze, desi declara ca le este foarte greu sa faca asta pentru ca e vorba de oameni, nu de roboti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
93

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
29

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1257

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...