Cristian Roman: "Nimeni nu este batut in cuie pe scaun la Ambulanta"

Cristian Roman: "Nimeni nu este batut in cuie pe scaun la Ambulanta"

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Schimbarea managerului Nicusor Curteanu de la Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani, cu Cristian Ungureanu, directorul economic al institutiei, este bine venita, in opinia prefectului judetului Botosani, mai ales ca fostul director al SJA s-a confruntat cu unele probleme de sanatate si are nevoie de o pauza pentru a se pregati, daca doreste, pentru examenul pentru acest post de conducere.

Cristian Roman a precizat ca ieri, cand a fost semnata decizia de schimbare din functia de manager a doctorului Curteanu, acesta din urma l-a intrebat pe prefect daca ii ofera sprijin pentru continuarea mandatului, primind insa un raspuns negativ, decizia finala, a Directiei de Sanatate Publica, fiind pentru o schimbare a directorului SJA cu un economist, care ar sti mult mai bine problemele administrative.

"Un management interimar nu poate fi mai bun decat un director cu examen pe post, dar in felul acesta se ofera sanse tuturor de a participa la concurs. Nu stiam ca  domnul Curteanu a suferit un preinfarct, am crezut in ceea ce am spus in fosta sedinta de Colegiu Prefectural si cred si acum ca se poate si mai bine la statia de Ambulanta. Timpul si viata ne vor demonstra acest lucru. Eu cu omul Curteanu am avut si am o relatie foarte buna, el a fost ieri si m-a intrebat daca il sustin pentru prelungirea contractului, i-am spus clar ca nu,  eu nu spun una in fata si apoi fac alta. O pauza este bine venita, mai ales ca el este un pic bolnav, si se poate pregati pentru urmatorul examen. Nimeni nu este batut in cuie pe scaun la Ambulanta. Am tinut cont si de boala sa si de modul in care arata statia de Salvare", a declarat Cristian Roman.

Desi functia de director al SJA este ocupata acum de un economist si nu de un doctor, cum ar fi normal, prefectul a spus ca managerul de la Ambulanta este dublat de un director medical, in persoana doctorului Liliana Mateciuc.

"Intotdeauna am sustinut variantele care vin din sistem pentru a exista continuitate, nu stiu daca la Ambulanta este mai grava problema medicala sau problema de management general. Ii dam sansa unui om tanar de 35 ani care a lucrat in sistem, cunoaste foarte bine lucrurile", a adaugat prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
88

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
153

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1828

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...