Cristian Adomnitei, lasat in libertate: va fi anchetat sub control judiciar

Magistratii Tribunalului Iasi au decis vineri sa-l lase in libertate pe Cristian Adomnitei, seful CJ Iasi, in dosarul in care este acuzat de fraudarea banilor publici.

Astfel, prin hotararea anuntata dupa miezul noptii, s-a respins cererea procurorilor DNA de arest preventiv, fostul ministru al Educatiei urmand sa fie cercetat sub control judiciar, informeaza Adevarul.

Tot sub control judiciar vor fi anchetate si alte trei persoane care fusesera retinute joi in acelasi dosar.

Adomnitei a fost retinut joi seara de DNA, fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ Iasi, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Potrivit DNA, in luna august 2013, la nivelul Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din CJ Iasi a fost redactat caietul de sarcini pentru achizitia prin procedura "cerere de oferta" de servicii de tiparire de materiale pentru promovarea judetului Iasi, contractul fiind adjudecat de societatea comerciala administrata de Letitia Elena Popa si semnat la 27 septembrie 2013.

Durata maxima de executie a contractului de servicii era de trei luni de la data semnarii, in caz de executare cu intarziere, prestatorul putand fi obligat la plata de penalitati de 0,1% (pentru fiecare zi de intarziere) din contravaloarea serviciilor ramase de executat.

"Pentru ca acest contract sa fie atribuit firmei pe care o administra, inculpata Letitia Elena Popa a intocmit si utilizat documente false, (CV-urile unor angajati) pentru a crea aparenta indeplinirii criteriilor de admisibilitate si conformitate a ofertei, depunand apoi toate aceste inscrisuri la autoritatea contractanta - Consiliul Judetean Iasi.

In acest mod, Letitia Elena Popa i-a determinat, cu intentie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor sa atribuie, fara vinovatie si fara a avea cunostinta de caracterul fals al inscrisurilor depuse, contractul firmei sale, in conditiile in care oferta ar fi trebuit sa fie respinsa, din cauza neindeplinirii cerintelor minimale ale caietului de sarcini.

Astfel, s-a produs o vatamare a intereselor legale ale celuilalt ofertant si s-a obtinut un folos necuvenit pentru societatea administrata de Letitia Elena Popa", se arata in rechizitoriul procurorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...

„Casa de protocol a oamenilor străzii”, proiectul unei botoșănence care îi poate aduce titlul ”Omul anului!” (Foto, Video)

astăzi, 09:42

TVR a demarat sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portre...

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul (Foto)

astăzi, 09:37

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educaț...