Cristian Achiţei: "Spor la treaba Cancelariei Prefecturii apolitice din judetul Botosani, in urmatorii doi ani!"

  Secretarul general adjunct al PDL Botoşani, Cristian Achiţei, aşteaptă ca cei care conduc în prezent Botoşaniul să anunţe şi lucrări noi iniţiate, nu numai să se laude cu lucrări care au fost începute pe vremea vechii administraţii.

Achiţei spune că după doi ani de guvernare s-a reusit centralizarea unor date din care sa se stabileasca care lucrari finantate prin HG577 se afla intr-un stadiu de executie de peste 60%, făcând referire la o informare transmisă de Instituţia Prefectului.

  “Cancelaria Prefecturii Botosani munceste din greu! Dupa doi ani de guvernare s-a reusit centralizarea unor date din care sa se stabileasca care lucrari finantate prin HG577 (actualmente OG28 - modificata ieri pe furis prin ordin al ministrului) se afla intr-un stadiu de executie de peste 60%.

Eu stiam ca asta e treaba Consiliului Judetean si a consiliilor locale (vezi norme metodoligice de aplicare a OG28)! Mai exista autonomie locala ? Aflam ca sapte astfel de proiecte indeplinesc conditiile. Senzational ! Dupa doi ani nu se stie ca alimentarea cu apa a localitatilor Vorona si Tudora reprezinta de fapt o singura lucrare !

Deci sunt numai sase proiecte ! De asemeni aflam ca nu se va mai tine cont de culoarea politica a primarilor ! Sa vedem: Dumbrava Rosie la Dorohoi (PSD) drumul judetean Vorona-Joldesti (PSD) alimentare cu apa Vorona si Tudora (PSD si PSD) Culmea! nici un primar PNL, desi, din cate stiu, drumul DC4 de la Miorcani, comuna Radauti Prut indeplineste acest criteriu.

Ce mai aflam? Unele santiere au fost deschise haotic! Sa inteleg ca dupa multe scandaluri si revolte locale nu trebuia deschisa lucrarea de pe drumul judetean DJ208C spre Vorona ?!. Proiectul de alimentare cu apa a localitatilor Vorona si Tudora nu trebuia deschis la fel de haotic pentru a fi complementar cu realizarea canalizarii in aceleasi localitati finantata prin POS mediu ?

Astept cu nerabdare de doi ani sa vedem macar o lucrare noua initiata (nu stiu cat de haotic dar stiu ca singurul criteriu este pixul ministrului) de actualul guvern pe aceasta finantare.

Poate sa fie intr-o comuna cu primar PSD dar s-o vedem! Spor la treaba cancelariei prefecturii apolitice din judetul Botosani in urmatorii doi ani ! Centralizarea datelor este treaba grea!", a postat Cristian Achiţei pe contul său de pe un site de socializare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...