Crin Antonescu: NU e exclus să-l numesc pe Băsescu premier dacă ajung preşedinte

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că dacă va ajunge preşedinte, nu este exclus scenariul ca Traian Băsescu să devină premier, explicând că l-ar numi în fruntea Guvernului în momentul în care un partid care ar câştiga alegerile parlamentare l-ar avea pe Traian Băsescu drept candidat pentru această funcţie.
 

Întrebat în ce condiţii l-aţi numi pe Băsescu premier, în calitate de preşedinte al României, Crin Antonescu a precizat: "Nu e deloc exclus. Teoretic. Un partid sau coaliţie care câştigă alegerile parlamentare să vină la mine şi să-mi spună: Noi am câştigat alegerile parlamentare, Traian Băsescu e candidatul nostru oficial pentru premier. În acel moment, ar fi desemnat premierul României. Nu cred că s-ar putea intampla asta dar nu din dorinţa mea de a refuza asta".
 
Liberalul a dat însă asigurări că nu îl va reevalua pe Traian Băsescu. "Există reevaluări adevărate, percepţia asupra lucrurilor se poate schimba. Poate azi privesc lucrurile intr-un fel fără să am o anumită experienţă, cred şi spun azi nişte lucruri. S-ar putea ca mâine, din alt unghi, cu alte informaţii, să spun că gândeam greşit. Dar în niciun caz impostura, abuzul, minciuna, dispreţul enorm din exerciţiul politic al lui Băsescu nu vor putea fi reevaluate de către mine", a subliniat Antonescu.
 
Copreşedintele USL a precizat şi faptul că nu poate coabita cu Băsescu. "Se poate caobita în sensul că eu, ca lider al unei majorităţii, oricât de proastă opinie aş avea despre trecutul celor din opoziţie, le voi respecta totdeauna drepturile de opoziţie. Dar coabitare in sensul de a uita azi ce am spus ieri, nu e acceptabil pentru mine, eu asta nu fac", a punctat liberalul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...