Crin Antonescu: Monarhia poate fi un proiect, daca exista imaginatie si curaj

Crin Antonescu: Monarhia poate fi un proiect, daca exista imaginatie si curaj

 CRIN ANTONESCU  

Cotat cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale din 2012, Crin Antonescu reaminteste ca nu a facut niciodata un secret din optiunea sa monarhista si spune ca monarhia poate fi un proiect chiar si in prezent, daca exista "imaginatie si curaj".

Declaratiile au fost facute luni seara, de pe scena Ateneului Roman, cu prilejul onomasticii Regelui Mihai, la care Antonescu a fost invitat sa participe, scrie Gandul. Liderul PNL a subliniat in discursul sau ca n-a facut niciodata "un secret din optiunea monarhista" si, in calitate de profesor de istorie, a amintit ca "monarhia e cam toata cartea de istorie a Romaniei".

In plus, el s-a aratat convins ca "dupa 20 de ani de aventuri nefaste ale prezidentialismului in Romania, "Regele si Patria" ne dau coeziune si forta".

Prezent la Ateneu, actorul Victor Rebengiuc a repetat, in aplauzele salii, sloganul civicilor monarhisti din urma cu 20 de ani: "Monarhia salveaza Romania".

Printre participantii la ceremonie s-au aflat Principesa Margareta si Printul Radu, reprezentandu-i si pe Majestatea Sa Regele Mihai si Majestatea Sa Regina Ana, trei presedinti ai PNL: Crin Antonescu, Calin Popescu-Tariceanu, Radu Campeanu, surorile Coposu, Dinu Zamfirescu, academicianul Dinu C. Giurescu, primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, actorii Victor Rebengiuc, Ion Lucian, Florin Zamfirescu, Mariana Mihut, Mircea Diaconu, Irina Petrescu, pianistul Dan Grigore, fostul prim-ministru Victor Ciorbea, fostul ministru Theodor Paleologu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
90

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
115

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
117

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...