Crin Antonescu îl atacă pe Neagu Djuvara: "Că ar prefera să meargă mână în mână cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea e opțiunea domniei sale"

Crin Antonescu îl atacă pe Neagu Djuvara: "Că ar prefera să meargă mână în mână cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea e opțiunea domniei sale"
Deloc încântat de recentele critici ale lui Neagu Djuvara pe seama politicii PNL, Crin Antonescu i-a transmis istoricului, liberal cu tradiție, că nu acesta răspunde în fața partidului, ci el, Antonescu. El i-a reamintit acestuia că prima alianță a PNL cu un partid socialist a avut loc în 2003, când s-a fondat Alianța D. A. și când el unul nu era președintele PNL și s-a întrebat de ce Djuvara nu a protestat și atunci.

Cât despre cooptarea lui Becali printre candidații la parlamentare, aspect pe care de asemenea istoricul l-a criticat, șeful liberal a declarat: "Eu cred, până la proba contrarie, că Gigi Becali este mai cinstit, mai onest decât majoritatea politicienilor cu care am avut de-a face".

"Pe mine în mod special nu mă interesează să-l conving", a mai spus Antonescu despre Djuvara. "Că Neagu Djuvara ar fi preferat, de pe margine, să meargă mână în mână cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea, e opțiunea domniei sale", a comentat președintele PNL. Întrebat de moderatoarea emisiunii de unde a tras concluzia că istoricul ar fi un susținător al șefului statului, Antonescu a explicat că Djuvara "vorbește despre destituirea lui Băsescu ca de o nebunie, ceea ce nouă nu ni se pare".

Președintele PNL a fost, în felul său, indulgent cu Djuvara. Pentru niște declarații critice făcute la adresa sa de seniorul liberal Radu Câmpeanu, Antonescu și-a exprimat public regretul că nu este suficient de dur ca să-l poată da pe acesta afară din partid. Opinii similare a exprimat despre Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 și unul dintre principalii săi contestatari, cât despre Dinu Patriciu, acesta, în opinia lui Antonescu, "trebuia dat afară de mult".

Declarațiile care l-au supărat pe Antonescu

Acum câteva zile, Neagu Djuvara criticase politica de alianțe a PNL drept "o harababură" în care nu se mai regăsește. "Un partid liberal care fuzionează cu rămăşiţele lui Voiculescu, pe urmă îl primeşte şi pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal", a declarat el conform Digi24. "Este așa o harababură, așa o încurcătură, destituirea lui Băsescu, revenirea lui, alianța unui partid liberal cu socialiștii, sunt așa de nebunești că vă spun drept că mi-e rușine. Strategia adusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc", a continuat istoricul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
24

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
28

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
983

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...