Crin Antonescu: Fara referendum, in toamna riscam revolte sociale mai violente decat in iarna

Crin Antonescu: Fara referendum, in toamna riscam revolte sociale mai violente decat in iarna
Presedintele interimar Crin Antonescu a explicat, sambata seara, de ce parlamentarii Puterii au ales sa-l suspende pe Traian Basescu din functia de sef al statului in aceasta perioada economica dificila, aratand ca, altfel, oamenii ar fi iesit in strada in toamna mai multi si s-ar fi manifestat mai violent decat la inceputul anului.

Intrebat la Antena 3 daca, atunci cand priveste la ce e in jurul sau, nu ii vine uneori sa renunte la tot, Antonescu a spus ca are astfel de momente, insa batalia pe care o duc nu doar politicienii, ci mare parte din romani, este mult mai importanta.

"Ba da, ma inspaimanta, imi da inima ghes de multe ori sa-mi vad de treburile mele. Dar nu va pot promite una ca asta, aici sunt cateva batalii care trebuiesc duse pana la capat. (...) Unul dintre cliseele care s-au vehiculat este acela ca suntem intr-o nebunie din cauza a cativa politicieni, nebunie care n-are nimic de-a face cu viata oamenilor si la care oamenii asista asa ingroziti... li se intampla. Protestez (sic!) impotriva acestui cliseu", a spus Antonescu, la postul de televiziune citat.

Presedintele interimar a aratat ca, daca nu s-ar fi organizat referendumul, pentru ca oamenii sa poata sa se mai descarce de tensiunile negative, romanii ar fi iesit in strada.

"Acest referendum, decizia din Parlamnt au venit in opinia unei majoritati a Parlamentului ca incercare democratica de a solutiona o problema - sentimentele din ce in ce mai puternice a milioane de oameni care il detesta pe fostul presedinte mai tare decat mine sau Ponta.

Lucrurile astea gasesc un debuseu, de aia nu se ajunge la incendii, vandalizari, s.a.m.d.. Daca acest referendum nu avea loc, noi in toamna riscam sa avem revolte sociale cu alta intensitate, alta violenta decat au fost in ianuarie. La acest referendum au venit 8 milioane si jumatate de oameni, ar fi venit inca un milion si jumatate, 2 care cred eu ca sunt de partea dl. Basescu si am fi avut un referendum cu 11 milioane de oameni din 15, 16, 18, cat doriti dumneavoastra. Deci nu e batalia doar a catorva politicieni", a mai explicat Antonescu, citat de ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
500

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
197

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...