Crin Antonescu: Am zis eu ca voi candida la prezidentiale?

Crin Antonescu: Am zis eu ca voi candida la prezidentiale?
"Am zis eu ca voi candida? Nu va grabiti atat de tare, pentru ca imbatraniti repede", a fost replica presedintelui Senatului, viitorul presedinte interimar al tarii, atunci cand jurnalistii l-au intrebat, astazi, despre intentia de a ajunge definitiv la Palatul Cotroceni, scrie ziare.com.

Comentand prezenta presedintelui suspendat Traian Basescu la sedinta Curtii Constitutionale de luni, care discuta sesizarile legate de constitutionalitatea suspendarii sale, Antonescu a apreciat ca "Traian Basescu avea dreptul sa participe la sedinta".

In viziunea presedintelui Senatului, "Traian Basescu vrea sa faca pe dracu` in patru sa nu existe un interimat pe care nu-l poate controla".

"Cred ca presedintele suspendat ar vrea sa obtina de la Curte fie invalidarea suspendarii, fie pe cea a celor doi fosti presedinti ai Camerelor Parlamentului", a adaugat Crin Antonescu.

Antonescu a vrut sa scoata apoi in evidenta ca membri Curtii Constitutionale au tergiversat constatarea interimatului functiei prezidentiale, prevalandu-se de faptul ca suspendarea a avut loc la inceputul wee-kend-ului.

"In mod normal, Curtea Constitutionala ai carei membri, o majoritate se aflau in ziua de vineri, in Romania, in Bucuresti, unde va aduc aminte ca au judecat pana spre orele 14, daca nu ma insel, stiau foarte bine ca urma la cateva ore o sedinta (a Parlamentului, n.r.) care era destul de probabil sa duca la suspendare, sedinta s-a terminat nu foarte tarziu, nu s-a terminat la 3 noaptea, s-a terminat spre ora 21, Curtea se putea reuni si in acea seara, pentru ca este vorba de vacanta celei mai inalte functii in stat, nu a facut-o. Nu a facut-o nici sambata dimineata, nici sambata dupa-amiaza, nici duminica toata ziua, evident este dreptul Curtii, aici nu avea termen, cand aveam dreptul sa cerem un termen Curtii, l-am cerut, aici nu aveam acest drept, e decizia Curtii cand se reuneste", a mai explicat liderul PNL.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
127

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
379

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
68

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...