CRIMINAL IN LIBERTATE - Agresorul fetitei injunghiate din Stiubieni nu era in atentia DGASPC!

CRIMINAL IN LIBERTATE - Agresorul fetitei injunghiate din Stiubieni nu era in atentia DGASPC!
Adrian A., in varsta de 15 ani, cel care este cercetat de procurori pentru oribila crima savarsita duminica dimineata in localitatea Stiubieni, intrucat a injunghiat in piept o fetita de zece ani, desi are afectiuni psihice si a mai fost internat la Neuropsihiatrie Infantila in luna ianurie, cand a incercat sa se sinucida, nu a fost inregistrat in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani! Asta chiar daca adolescentul a fost externat din Spitalul de Psihiatrie la cererea familiei, care nu si-a dat acceptul pentru ca minorul sa beneficieze in institutie de ajutor de specialitate.

Reprezentantii Protectiei Copilului au motivat ca minorul cu afectiuni psihice nu a fost in atentia DGASPC pentru ca institutia nu a fost sesizata cu privire la acest caz, facand referire la tentativa de suicid a adolescentului de la inceputul anului.

"Copilul nu era in atentia Protectiei Copilului. Probabil va raspunde pentru fapta lui, chiar daca avea deficiente psihice este un copil din comunitate, nu e din subordinea DGSPC. Referitor la tentativa lui de suicid din ianuarie, Protectia Copilului intervine doar daca este sesizata, inclusiv de cei de la Neuropsihiatrie Infantila", a spus Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Faptul ca baiatul care a omorat o fetita de zece ani nu a fost inclus intr-un program de consiliere psihologica in cadrul Protectiei Copilului, desi avea afectiuni psihice si a avut o tentativa de suicid, a fost confirmat si de sefa Complexului de Servicii Comunitare Botosani.

"Minorul nu a fost inclus intr-un program de consiliere psihologica, DGASPC nu a fost sesizata de nimeni, de aceea nici nu este inregistat in evidenta pe probleme de consiliere psihologica la noi, la Complexul de Servicii Comunitare. Probabil ca a ramas in evidenta medicilor neuropsihiatri", a spus Felicia Mihai, sefa Complexului de Servicii Comunitare Botosani.

Cu toate acestea, in comunitate se cunostea faptul ca baiatul este periculos, procurorul Aurel Simion, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, mentionand pentru reporterul Stiri Botosani ca adolescentul obisnuia sa poarte la el un cutit.

Tragedia s-a petrecut duminica dimineata, inainte de ora 9.00, cand fata de 10 ani, impreuna cu fratele sau, mergeau spre biserica iar baiatul de 15 ani ducea vitele la pascut. Pe motiv ca fata l-ar fi amenintat in trecut, adolescentul a scos cutitul si a injunghiat-o pe copila mortal. 
 

Vezi si Fata de 10 ani omorata de un adolescent bolnav psihic

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
36

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
35

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
29

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...