Crima de la Pompieri, comisa din gelozie

Crima de la Pompieri, comisa din gelozie
Tragedia de la Dorohoi din urmă cu aproape două săptămâni, în care un pompier şi-a ucis superiorul, a furat apoi 13 pistoale şi 240 de cartuşe, după care s-a sinucis, a fost generată de un conflict personal de natură emoţională. Informaţia a fost făcută publică ieri, de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, sub rezerva că ancheta iniţiată de procurorii militari nu a fost finalizată.

"Una dintre variantele de anchetă care se pare că s-a confirmat din declaraţiile martorilor a fost că între cele două persoane care au decedat a existat un conflict de natură personală, care a stat la baza întâmplării tragice care a avut loc", a spus Kovesi.

Gelos pe iubita colegului

Declaraţia confirmă în parte informaţiile vehiculate în timpul cercetărilor, potrivit cărora între Robert Gabriel Atodirese, cel care a furat armele, şi Adrian Ciobanu, subofiţerul care ar fi fost ucis de acesta, a existat o legătură de amiciţie care s-a răcit în momentul în care cel din urmă a anunţat că urmează să se căsătorească. Pe acest fond, Atodirese, care era o fire mai închisă, a considerat că în urma căsătoriei îşi va pierde amicul şi a reacţionat violent în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. Anchetatorii presupun că după ce a realizat că şi-a ucis colegul, acesta a avut o cădere psihică asemănătoare nebuniei şi a furat cele 13 pistoale şi 240 de cartuşe.

Din acel moment, reacţiile lui au devenit imprevizibile. De altfel, fuga spre gară, plecarea spre mănăstirea Gorovei şi drumul prin pădure confirmă această stare, Robert Gabriel Atodirese mergând multă vreme în cerc, iar mai apoi în genunchi, prin zăpadă. Inclusiv modul prin care a ales să-şi suprime viaţa, trăgându-şi simultan două gloanţe în cap cu două pistoale, este unic în ce priveşte cazuistica de acest gen.

 

 

(Articol complet in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
3

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
78

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
850

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...