Creşte numărul persoanelor învinuite de medicul Eugen Prăjinaru!

Ancheta administrativă dispusă de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, după dezvăluirile făcute de medicul neonatolog Eugen Prăjinaru, este departe de a fi finalizată.

Potrivit lui Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, medicul Prăjinariu a venit cu noi note, prin care aduce acuzaţii la adresa unei părţi a personalului de la Maternitate, nominalizând şi persoanele care în opinia sa au greşit.

Dacă la început au fost doar trei asistente, potrivit lui Asaftei, numărul persoanelor incriminate de medicul Prăjinariu ajunge acum la opt, dintre care cinci sunt asistente, doi medici şi o infirmieră. Cei doi medici reclamaţi sunt Gina Puflea, coordonatoarea Secţiei de Obstetrică şi Ginegologie, şi Rodica Tanasache, şefa Secţiei de Neonatologie.

"Imediat după primele concluzii pe care le-am făcut publice, au apărut noi note din partea domnului doctor Prăjinaru şi a doamnei doctor Tănăsache. În al doilea raport întocmit de domnul doctor către conducerea spitalului nominalizează o parte din personal. Am luat declaraţii de la fiecare persoană în parte. Ieri (n.red. luni) am primit o nouă notă prin care aduce acuzaţii la adresa şefului de secţie. Ancheta nu este uşoară, pentru că tratăm fiecare punct cu obiectivitate, cu responsabilitate, numai că sunt declaraţii unul împotriva celuilalt şi e cam dificil. Comisia de cercetare administrativă îşi desfăşoară activitatea în continuare, urmând să argumenteze şi să fundamenteze concluziile", a declarat Ioan Asaftei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, medicul Prăjinaru a venit şi cu propuneri de sancţionare, cum ar fi diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni, demisii sau pensionare anticipată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...