Craciunul in spatele gratiilor

Chiar daca sunt privati de libertate, detinutii au parte de o atmosfera specifica sarbatorilor de iarna.

Astfel, peste o suta de persoane incarcerate in mai multe sectii de detinere din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Botosani au fost ieri colindate si urate de catre membrii corului Lira, coordonati de Dragos Boicu.

Programul artistic a fost inregistrat pentru a putea fi vizionat prin intermediul postului tv cu circuit inchis al penitenciarului si de catre ceilalti detinuti.

Pe 23, reprezentantii Serviciului Umanitar pentru Penitenciare vor oferi persoanelor incarcerate un program muzical intitulat sugestiv Colind din suflet pentru suflet, la finalul caruia, o suta de persoane nevizitate vor primi cadouri. Pe 24 decembrie se va finaliza concursul tematic Semnificatia Sarbatorii Nasterii Domnului ce s-a adresat minorilor privati de libertate, a declarat Marius Hliban, directorul PMS Botosani.

Detinutii mai au posibilitatea sa se spovedeasca si sa fie impartasiti de preotul institutiei, iar cei care doresc, pot participa la slujbele oficiate in capela penitenciarului, cu prilejul Craciunului.

Intre 23-24 decembrie se va efectua Vestirea Nasterii Domnului, iar detinutii vor primi calendare crestin ortodoxe si iconite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
20

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
19

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
524

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...