COVID: Număr record de teste la Botoșani. Puțin peste 100 de cazuri active rămase. Un nou deces survenit în rândul infectaților

COVID: Număr record de teste la Botoșani. Puțin peste 100 de cazuri active rămase. Un nou deces survenit în rândul infectaților

Doi botoșăneni, respectiv o femeie și un bărbat, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare descoperite în acest interval.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1197, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 353 de probe biologice în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani, adică un număr record de teste procesate în 24 de ore la nivelul județului.

Numărul cazurilor active în prezent este 110. Asta pentru că, de la debutul pandemiei, dintre cei 1197 botoșăneni infectați, 993 au fost declarați vindecați, dintre care aproape 150 numai în ultimele două zile.

În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat însă și un deces în rândul botoșănenilor infectați cu Covid-19, fiind vorba despre un bărbat de 63 de ani, care a suferit un atac vascular cerebral, fiind bolnav și de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică și insuficiență cardiacă cronică. Bilanțul defuncților COVID ajunge, astfel, la 90.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 16, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta