Covid – 19 taie pensiile speciale. Parlamentar: Este timpul să facem ordine! Banii economisiți să meargă la Sănătate

Covid – 19 taie pensiile speciale. Parlamentar: Este timpul să facem ordine! Banii economisiți să meargă la Sănătate

Parlamentarii din România încep să accepte faptul că noul coronavirus Covid – 19 va face dezastru în bugetul de stat și să accepte că orice sursa cheltuită complet inutil trebuie gestionată mai eficient și redirecționată spre sistemul de sănătate.

Deputatul PSD Alfred Simonis susține că în această perioadă de criză impozitarea drastică a pensiilor speciale reprezintă o prima măsură de bun-simț. Banii ar fi mai utili dacă ar fi redirecționați spre sistemul de sănătate, spune deputatul.

"Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiți să meargă la Sănătate! Foarte mulți români suferă în aceste momente din cauza crizei. Mulți au fost deja trimiși în șomaj tehnic, alții își văd afacerile năruite și un viitor deloc fericit în față. Ei nu trebuie lăsați singuri să suporte efectele grave ale acestei crize, în timp ce alții se bucură în continuare de pensii speciale de zeci de mii de lei. Este timpul să facem ordine! Impozitarea drastică a pensiilor speciale este prima măsură de bun-simț! Acei bani sunt mai utili azi pentru a cumpăra echipamente de protecție pentru medici, ventilatoare sau alte materiale sanitare de maximă urgență. Voi merge până la capăt și vreau ca acest proiect să treacă cât mai repede prin Parlament. Pentru că solidaritatea nu trebuie doar declarată, ci demonstrată prin fapte!", a transmis Alfred Simionis.

Acesta a anunțat ca a început deja demersurile pentru ca acest proiect să treacă cât mai repede de Parlament.

În prezent, peste 9.000 de români primesc pensii speciale. Cea mai mare pensie este de 18.716 lei și este primită de un magistrat.

Cei mai mulţi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
117

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
35

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
247

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...