Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Încă 13 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate, se numără și un medic și un asistent de pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean.

Cele două cadre medicale, un medic de 32 de ani și o asistentă de 41 de ani, au fost testate vineri, odată cu restul personalului, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, ca urmare a confirmării medicului-șef al ATI cu aceeași afecțiune, în urmă cu câteva zile.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1709, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 373 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, dintre care 130 au fost procesate în unități sanitare din Iași.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

****

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 2.064 de cazuri noi de Covid-19 din 24.847 de teste. Alte 32 de decese au fost anunțate de autorități ca fiind cauzate de infecția cu coronavirus. La ATI numărul pacienților internați ajunge la 583, adică un nou record de la debutul pandemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

Vineri, 22 Septembrie 2023
1152

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

Vineri, 22 Septembrie 2023
612

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

Vineri, 22 Septembrie 2023
607

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...