Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Încă 13 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate, se numără și un medic și un asistent de pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean.

Cele două cadre medicale, un medic de 32 de ani și o asistentă de 41 de ani, au fost testate vineri, odată cu restul personalului, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, ca urmare a confirmării medicului-șef al ATI cu aceeași afecțiune, în urmă cu câteva zile.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1709, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 373 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, dintre care 130 au fost procesate în unități sanitare din Iași.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

****

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 2.064 de cazuri noi de Covid-19 din 24.847 de teste. Alte 32 de decese au fost anunțate de autorități ca fiind cauzate de infecția cu coronavirus. La ATI numărul pacienților internați ajunge la 583, adică un nou record de la debutul pandemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Altercație și amenințări cu briceagul la Uvertura Mall

astăzi, 18:47
137

O altercație între mai multe persoane a avut loc, miercuri după-amiază, în incinta Uvertura Mall din municipiul Botoșani, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de ...

Solar cuprins de un incendiu, din cauza unei sobe care îl încălzea

astăzi, 10:08
171

Un solar încălzit cu ajutorul unei sobe a fost afectat de un incendiu izbucnit, noaptea trecută, în localitatea Trușești, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgen...

România va obţine cea mai mică sumă de la UE pentru compensarea agricultorilor afectaţi de importul de cereale din Ucraina

Marţi, 21 Martie 2023
243

Consiliul Miniştrilor Europeni ai Agriculturii a înaintat ultimele sume pentru compensarea agricultorilor afectaţi de importul de cereale ieftine din Ucraina.România va obţine 10 mi...