Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Covid-19 a mai lovit un medic și un asistent de la Reanimare

Încă 13 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate, se numără și un medic și un asistent de pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean.

Cele două cadre medicale, un medic de 32 de ani și o asistentă de 41 de ani, au fost testate vineri, odată cu restul personalului, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, ca urmare a confirmării medicului-șef al ATI cu aceeași afecțiune, în urmă cu câteva zile.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1709, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 373 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, dintre care 130 au fost procesate în unități sanitare din Iași.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

****

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 2.064 de cazuri noi de Covid-19 din 24.847 de teste. Alte 32 de decese au fost anunțate de autorități ca fiind cauzate de infecția cu coronavirus. La ATI numărul pacienților internați ajunge la 583, adică un nou record de la debutul pandemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat de 25 de ani rănit într-un grav accident rutier

Duminică, 25 Septembrie 2022
338

Un accident rutier a avut loc, duminică seară, în apropierea localității Ripiceni. Un tânăr de 25 de ani a fost rănit, după ce s-a răsturnat cu mașina, anunță reprezentanții In...

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la liceu

Duminică, 25 Septembrie 2022
53

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la școală, a anunțat, duminică, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc. Oficialul a precizat că bugetul alocat în...

Accident la o cursă auto din Suceava. Spectator din Botoșani, izbit de o mașină (video)

Duminică, 25 Septembrie 2022
825

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Trușești, a fost lovit, duminică, de o mașină, la o cursă auto organizată pe un aerodrom din Vatra Dornei, județul Suceava.I...