COSR, despre cazul sportivei care a ales Ungaria in locul Romaniei: Hai sa nu ne mai ascundem

COSR, despre cazul sportivei care a ales Ungaria in locul Romaniei: Hai sa nu ne mai ascundem
Nascuta in Romania, Edit Miklos a incheiat proba de coborare de la schi, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, pe locul 7. Rezultatul a fost insa contabilizat pentru Ungaria, deoarece din 2011 Miklos a ales sa reprezinte tara vecina.

Cazul a dat nastere unei intregi controverse in ultimele zile. Apropiatii sportivei au spus ca in Romania nu a avut conditii, insa secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Ioan Dobrescu, vine cu o varianta noua.

Oficialul COSR sustine ca Miklos nu s-a simtit nici macar o clipa romanca si ii aduc aminte ce sacrificii au facut pentru a o ajuta.

"Ea a luat o decizie seaca, rece, sa plece in Ungaria, iar indiferent ca mai concureaza sau nu, Federatia Internationala i-a aprobat acest lucru. Motivul este foarte simplu. Ea apartine unei anumite etnii si a hotarat ca se simte mai bine sub culorile Ungariei. Vorbeste putin mai prost romaneste si putin mai bine ungureste, haideti sa nu ne ascundem dupa deget. Suntem datori intr-o Europa libera sa respectam aceste decizii", a spus Dobrescu pentru ProSport.

Totodata, Dobrescu sustine ca Miklos isi dorea de mult timp sa reprezinte Ungaria.

"Ea a mai avut o incercare sa plece in Ungaria dupa JO de la Vancouver. Atunci cand am fost in Canada, Miklos avea 16 perechi de schiuri, la fel ca toti campionii din lume. Daca ea pica astazi la coborare, nu cred ca mai exista aceasta discutie. Nu trebuie sa facem un caz din asta pentru ca zeci de mii de tineri care fac facultatile in Romania pleaca in strainatate", a compleat Dobrescu, citat de ziare.com.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
4

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
15

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
45

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...