Cosmin Andrei: Viceprimarii pot semna documente și fără avizul de legalitate al Prefectului

Cosmin Andrei: Viceprimarii pot semna documente și fără avizul de legalitate al Prefectului

Cu toate că Instituția Prefectului nu a dat aviz de legalitate în ceea ce privește alegerea în funcția de viceprimari a lui Bogdan Buhăianu și Liviu Toma, noul primar Cosmin Andrei consideră că acel aviz nu prea se mai justifică, în condițiile în care efectul legii s-a produs.

”Este părerea dumnealui că domnii viceprimari nu pot semna documente. Hotărârea își produce efectul de la publicare, dacă domnul prefect va considera de cuviință să conteste în instanță această hotărâre o poate face, nu este niciun fel de problemă. Până atunci funcționăm având hotărârile valide până când instanțele spun contrariul și dacă o spun. Este corect să evaluăm această situație de legalitate și în contextul în care alte unități administrativ teritoriale au primit acest aviz prin hotărârile pe care le-au adoptat pe aceleași principii ca și noi. Are un termen mai larg pentru a-și expune un punct de vedere”, a spus edilul municipiului.

Reprezentanții Primăriei susțin că acest aviz de legalitate nu împiedică în niciun fel activitatea viceprimarilor, iar condițiile în care prefectul va ataca în instanță se vor apăra cu argumentele legale, iar hotărârile aprobate de Consiliu Local vor fi puse în aplicare.

În schimb, în opinia prefectului Dan Nechifor, cei doi viceprimari nu pot semna niciun act oficial fără avizul de legalitate.

 

Spune-ne opinia ta