În opinia consilierului local, sumele plătite de Primărie în acest caz ar trebui să i se impute primarului de atunci, Cătălin Flutur, care a permis firmei din Iași să își retragă garanția din bancă.
Suntem în fața unui prejudiciu care s-a creat în buzunarul fiecărui cetățean al acestui oraș. E inacceptabil ca neglijența sau, mai rău, complicitatea fostului primar Cătălin Flutur să fie plătită cu bani grei de contribuabilii acestui oraș. Instanța a decis că era obligația primăriei să execute garanția depusă în bancă de constructor. Faptul că acea firmă și-a putut retrage nestingherită banii de garanție denotă fie incompetență, fie un abuz în serviciu. În ambele cazuri, Flutur trebuie să plătească din buzunar banii pierduți de Primărie la reabilitarea bulevardului Mihai Eminescu, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.
Vineri, 20 noiembrie a.c., Curtea de Apel Iași a respins apelul înaintat de Primăria Municipiului Botoșani în procesul deschis împotriva BRD, în încercarea de a recupera de la bancă garanția de bună execuție a lucrărilor realizate în 2008 pe bulevardul Mihai Eminescu. Atunci, firma care a executat reabilitarea și-a retras banii de garanție înainte ca Primăria să solicite băncii blocarea fondurilor în vederea recuperării prejudiciului.
Între timp, firma ieșeană a intrat în insolvență după ce administratorului acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat în luna februarie a anului 2009.
După pronunțarea hotărârii Curții de Apel Iași, Primăria Municipiului Botoșani are la dispoziție 15 zile pentru a face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Comunicat de presă