Coronavirusul bagă în “lockdown” tradițiile românilor? Raed Arafat: Evitați colindatul, chiar dacă este o tradiție

Coronavirusul bagă în “lockdown” tradițiile românilor? Raed Arafat: Evitați colindatul, chiar dacă este o tradiție

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a recomandat, ieri, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de la Palatul Victoria, ca populația să evite colindatul, pentru că riscul de infectare crește în timpul acestei activități.

Arafat a făcut această precizare imediat după ce a anunțat prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile, cu toate restricțiile aflate acum în vigoare.

“Eu vă sfătuiesc și chiar personal vă sfătuiesc acest lucru, pentru că colindatul poate să fie câte trei persoane care merg de la casă la casă. Dar sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție și o înțeleg perfect și o înțelegem cu toții perfect.

Dar mersul din casă în casă, intratul în mai multe case deodată, în aceea zi și te duci și te întâlnești cu cineva, mai stai un pic mai scoți masca în casă, mai ieși, mai te duci la altcineva, riscul de infecție crește foarte mult și pentru cei la care ai mers tu și pentru tine, care a intrat în mai multe case”, a declarat Arafat.

 

Spune-ne opinia ta